Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gépészmérnöki BSc diplomával...

Gépészmérnöki BSc diplomával el lehet menni más területekre is dolgozni, vagy vannak olyan mérnöki pozíciók is, amik megszerezhetőek vele kevésbé gépészeties területeken? Januárban diplomázok, de rájöttem hogy nem érdekel a gépészet. Bővebben lenn.

Figyelt kérdés

Több oldalt lehetne írni az élettörténetemről idáig, de a lényeg hogy 5 évet külföldön töltöttem, a félretett pénzemből + szülői segítségből vásároltam egy saját lakást. Meguntam a külföldi melót, hazajöttem 2017-ben elkezdtem a győri Széchenyi egyetem levelező szakát, amit meglepően könnyen teljesítettem, azt mondják hogy a nappali szak sokkal nehezebb, a koronavírus is hozzásegített ehhez hogy időben végezzek. Szakdolgozatomat írom a cégemnél, ők igazolták le a gyakorlatomat, itt vagyok jelenleg technikusi poziban 2 műszakban, gyakorlat után áttettek ebbe a poziba. Nem érdekel ez az egész gyártástechnológia, viszont a multinacionális környezet tetszik.

Vannak lehetőségek ezzel a diplomával elhelyezkedni más területeken?

Tapasztalataitok vannak?

2021. okt. 7. 11:16
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Multinál dolgozó informatikusként tudok nyilatkozni. Van agrármérnök, fizika tanár és jogász végzettségű fejlesztő kolléga is, csak hogy az érdekesebbeket említsem. A tudás és a munkatapasztalat teljes mértékben ki tudja váltani a szakirányú végzettséget, de azért plusz pont, ha van a jelentkezőnek egy bármilyen diplomája.
2021. okt. 7. 11:50
 2/3 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló: köszönöm a választ.

Azt hogy ha van szakmai tapasztalat + tudás azt én is gondoltam hogy kiválthatja a végzettséget.

A problémám az hogy nekem nincs jelentős munkatapasztalatom, 3 év technikusi munkakör autóipari multinál.

A másik problémám hogy nem tanultam a gépészmérnöki tanulmányaim alatt nagyon olyat amit a munkaerő piacon hasznosíthatnék. Egyszerűen úgy teltek az egyetemi éveim, hogy a mechanika tárgyak (sziltan,mozgás,rezgés,véges), a matekok meg a hőáramok lekötöttek, a megmunkálási technológiákon pedig annyi hogy elméletben tudok beszélni sok mindenről. Meg alig emlékszek valamire. Szóval gyakorlatilag lesz egy gépészmérnöki diplomám, plusz az angolra elég jól rámegyek, abból felsőfokút szeretnék hamarosan.

De igazából ennyi, egy jó angol tudás és egy gépészmérnök BSc diplima.

Remélem pályakezdő pozíciókba így is van esélyem.

2021. okt. 7. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Amit írsz, az normális. Közismert tény, hogy egy friss egyetemi diploma nem sokat ér a munkaerőpiacon, az mindössze a belépőt jelenti. Az egyetemi oktatás a tudományos életre készít fel, az ipari tudást munka során szeded fel.

Ha kijösz az egyetemről (vagy pályát váltasz) akkor a legfontosabb dolgod, hogy minél több tapasztalatot szedj össze minél gyorsabban. Az eleje nehéz és nem fogsz sokat keresni, aztán rajtad áll, hogy milyen gyorsan fejlődsz és milyen ügyesen váltogatsz munkahelyeket. A tanácsom az, hogy ha kinézted a pályát, akkor ne gondolkodj sokat, találj egy pályakezdő poziciót minél hamarabb, mindegy milyet (kivétel: ne írj alá több éves tanulmányinak álcázott betanítós szerződéseket). Ha már nem tanulsz többet, nem fejlődsz, akkor azonnal válts.

Angoltudással, műszaki diplomával jó esélyekkel indulsz bármilyen pályán, szóval hajrá.

2021. okt. 7. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!