Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik a jobb foglalkozás a...

Melyik a jobb foglalkozás a gépészet vagy a rendőr?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogy fizetésileg milyen különbségek vannak

2017. márc. 5. 12:12
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Gépész.
2017. márc. 5. 12:16
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
Egy rendőr talán az elején még nem, de pár évtized után sokkal jobban keres mint egy gépész, főleg ha a határon van, akkor még ha nem is tiszt akkor is megvan a havi fél millió.
2017. márc. 5. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Budapesten a gépészmérnök mscvel rendelkező haverjaim közül akik rendelkeztek egy folyékony szintű angol nyelvtudással sokan 300 nettóval helyezkedtek el kezdésképpen.

Ha a gépészetet becsülettel végig tanulod (igyekszel minél több tudást összeszedni) és van hozzá erős nyelvismereted

akkor szerintem sok anyagi gondod nem lehet.

Sok sikert!

2017. márc. 6. 12:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2es havi fél millio pár évtized után?xD és ez jobban keres mint a gepeszet?xD hát ezen jót rohogtem, nalunk van egy 30 valahány éves srác 6-8év technikusi után,cella mérnök és több mint 1milliot visz haza ....szoval nemtudom miről beszélünk :)
2017. márc. 6. 18:04
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

4. Igen apám meg kőművesként fél milliót keres, mégsem ez jellemző Mo.-n, hanem az, hogy a kőművesek 120 ezret keresnek általában. Attól, hogy van pár gépész aki milliókat keres még nem az az általános, ha az lenne akkor talán belekerülne bármilyen havi béres toplistába, egy átlagos vállalatvezető 2016-ban 800.000ft-ot keresett, biztosan a mezei mérnök ennél százezrekkel többet visz haza. Most nem téged hazudtollak meg, elhiszem, hogy az az ismerősöd annyit keres de elég naív vagy ha azt gondolod, hogy ennyi lenne az átlag kereset. A kedvedért utána néztem pár gépész szakmának az átlag keresetét, ezek mind bruttó bérek, szóval a 34,5% adót vond le.

Technikus:227 094 Ft

CNC programozó:250 700 Ft

Gépészmérnök:373 142 Ft

Igen egy gépész mérnök már elég jól keres, nettó 245.000 ft-ot, csakhogy ez mérnök, egy mérnöktől elvárható, hogy ennyit keres, de a mérnöki fizetést ne is az altisztek fizetésével mérd össze (de azt megsúgom, hogy egy altiszt is 15 év munkaviszony után bruttó 350.000ft-ot keres, ami mellé még rengeteg bónusz jár, szóval az átlag gépészmérnöki fizetést le is hagyja), hanem a tisztek fizetésével ami ennél jóval magasabb.De a kérdező nem azt kérdezte, hogy gépészmérnök mennyit keres, a géplakatos is gépésznek számít, és az ő bruttó fizetése 180.000ezer, ami nettóba 120 alatt van. Én most ÁTLAG rendőri fizetést mutattam neked és ÁTLAG gépész fizetéseket, a kérdező ezek alapján mérlegelhet. (De egyébként a rendőri munka nagyobb szívás)

2017. márc. 7. 15:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Te miről beszélsz ember?nálunk a gépész mérnök aki most szabadult az iskola padbol keres 300 nettot kezdokent,pár év gyakorlattal meg triplazhatja a fizujat,ugyanezt egy rendorrol nem mondhatjuk el,és ez nem technikus ,hanem mérnök....érzed a különbséget gondolom....
2017. márc. 7. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:
6. Én hivatásos átlag rendőri és átlag gépészti adatokat írtam le, ezzel nem tudsz szembe menni, mivel ez az országos átlag, és a kérdés nem úgy szólt, hogy NÁLATOK hogy keresnek a mérnökök (egyébként megint mondom, a kérdező nem mondta, hogy gépészmérnöki fizetést kérdezte, a "gépészet" nem egyenlő a gépészmérnökkel), gondolom arra volt kíváncsi, hogy átlagban melyik keres jobban.
2017. márc. 8. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!