Valakinek annál könnyebb az élete, minél több pénze van?
Nézd én szegény voltam fél eletemben. Aztan dolgoztam szorgalmasan tanultam meg egy kicsit dolgoztam hitelt vettem fel lett gyerekem... Fogyatékos. Abban a pillanatban felfogtam mit jelent az hogy semmit sem ér a pénz. Enni kell, inni kell meg lakni valahol...
Inkább elnek vidáman de szegenyen, de ironikus módon most még több pénz kellene...
Egy szintig boldogít.
15 éve mikor 95ezret kerestem, eljátszottam a gondolattal mekkora menőség lenne 200at keresni, elérhetetlen dolognak tűnt akkor.
Elképzeltem mennyivel könnyebb lenne az életem. Soha nem késnék a számlákkal, elmehetnék nyaralni stb.
4 évvel később 230at kerestem, első fél évben nagyon élveztem, aztán az lett a természetes.
Most 500+ keresek, nem vagyok milliomos, de azért van egy kényelmes életem. Eljutottam szép helyekre, utaztam többször első osztályon, ha valami megtetszik megveszem. Ezek olyan dolgok, amiktől 15 éve földhöz vertem volna magam örömömben, saját ház, normális kocsi. Ha megtetszik egy futópad, mert olyanom van vagy egy drága kávéfőző, megveszem.
Boldogabb vagyok? Nem tudom, inkább a biztonságérzetem jobb, de nem nevezném boldogságnak.
Ugyanúgy nyomasztanak dolgok, csak más természetűek.
Pl meghalt egy számomra nagyon kedves valaki tragikusan fiatalon nemrég. Minden megtakarításom odaadnám, ha visszahozhatnám.
Régen az volt a bajom, hogy nem telt kocsira, most az bosszant, hogy csak 5-6 éves kocsira telik, újra nem.
Régen bosszantott, hogy nem telik ingatlanra, most az bosszant, hogy nem telik egy új építésűre ott ahol szeretném.
Régen ha elromlott a mosógép, vakartam a fejem, anyámhoz jártam mosni egy ideig.
Most bosszant, hogy nem vehetem meg a legújabb szárítós Samsungot, vagy hát megvehetném, de azért sajnálok rá többszázezret a fizumhoz képest.
Szóval ja, ideig óráig boldogít a megnövekedett jövedelem.
35 N
22-es!
Írhatok neked,szerelmes lettem.Józsi bácsi 64F
Az anyagi gondok ellen tökéletes megoldás a sok pénz.
Sok más esetben is rengeteget segít a pénz: ha tanulni akarsz (csak az első diploma megszerzése ingyenes, de ott is pénzbe kerül/kerülhet az albérlet, a könyvek, az utazás), szóval, ha képzett akar lenni valaki, az sem olcsó.
Ha beteg vagy, akkor is jól jöhet a sok pénz, mert általa kiutazhatsz egy színvonalasabb külföldi klinikára, vagy itthon egy magánkórházba.
Ha csúnya vagy, akkor is segít a pénz, mert sokféle esztétikai kezelés által (pl. fogimplantátum, fogszabályzás, fogfehérítés, végleges szőrtelenítés, különféle plasztikai beavatkozások) rengeteget javíthatsz a megjelenéseden.
Mégis vannak dolgok, amiket nem lehet pénzért megvenni:
Ilyen az, ha valaki szeretne saját gyereket és sehogy sem esik teherbe, a beültetések meg sorra eredménytelenek.
ilyen az is, ha valaki reménytelenül szerelmes.
Ha meghal egy közeli családtagunk, barátunk, stb.
Szóval vannak olyan dolgok, amiket pénzzel nem lehet megoldani, de viszonylag kevés ilyen van.
25.
A Maslow alsó szintje a székletürítés, vizeletürítés szükséglete és a táplálkozás. Azért vannak ingyenes WC-k és a táplálkozás is van amikor ingyenes, pl. az anyatej ingyenes a babák részére, nem kerül pénzébe az anyukának sem. De ha jobban belegondolok, van benne igazság, valóban nincs ingyen a kaja sem. Viszont az önmegvalósítás szükséglete nem feltétlenül kerül pénzbe. A szomszédom önkéntes munkát vállal a Máltai Szeretetszolgálatnál, így valósítja meg önmagát, és ez abszolút ingyenes lehetőség. Általa teljesedik ki az élete, így úgy érzi, több lehet egy átlagembernél és ez így is van.
"pl. az anyatej ingyenes a babák részére, nem kerül pénzébe az anyukának sem"
De, az anyuka táplálkozásába kerül az anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!