Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért olyan fontos, hogy egy...

Miért olyan fontos, hogy egy fiatal kövesse a napi híreket?

Figyelt kérdés

A családom rögeszméje, hogy nekem "fogalmam sincs, mi történik körülöttem", sokáig nem követtem a magyar politikát, közéletet napi szinten, most a munkám miatt egyszerűen muszáj tájékozottnak lenni, de én úgy érzem, hogy ömlik rám a negatív információ és miért kell nekem ettől szenvedni, ezalatt megroppanni. Örülök, hogy eddig nem így tettem, így legalább eddig jobb hangulatban teltek az évek. Miért kell egy gimnazista-egyetemista fiatalt (16-23 éves) a világ nagy gondjaival terhelni?

Nem a globális felmelegedésre gondolok, ami ellen ő is tehet kis lépéseket, hanem pl. a közigazgatásra, a korrupcióra, a pénzmosásra, az állami szervek és intézmények funkcióira stb.

Ha valami nagy dolog történt, vagy valami közvetlenül rám is kihatott, akkor az nyilván hozzám is eljutott, kb. heti 1-2 hír, de nem mentem bele a részletekbe, hogy ki kicsoda, hallottam pl. hogy van olyan politikus, hogy Varga Mihály, de nem tudtam, hogy ő mit csinál vagy ki ő, mi a feladata.

Szerintem nem érdemes felesleges stresszel nyomasztani magunkat. Miért várják ezt el, miért nyomasztottak ezzel annak ellenére, hogy mondtam, hogy ezzel hagyjanak?

2021. szept. 29. 14:42
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
12-13 a kérdésemben nem beszéltem semmilyen híradóról, hírek követéséről volt szó. Már a szalagcímektől rosszul vagyok. Ami rám vonatkozik, az eljut hozzám a beszélgetések során (ügyfelek fecsegnek) vagy Facebookon. 100%-ig nem tudom kikerülni. Most meg már még annyira sem, mert a munkával megkezdődött a "tájékozottság" hajsza. De már most kivagyok tőle.
2021. szept. 29. 17:07
 22/25 A kérdező kommentje:

15: Milyen 20 perc? Nekem onnantól az a nap kuka. Van, hogy több is, de általában az a nap. Szeretek gondolkodni, vagy ahogy te mondanád, "pörögni" témákon, és ilyen szennyel kell, hogy megfertőzzem.

---

Ki beszélt itt infotainmentről??? Én a közéletről, politikáról, gazdaságról, jogról beszélek.

2021. szept. 29. 17:11
 23/25 anonim ***** válasza:

Ez a politika, a pokitizálás átka, hogy sokan nem, de m3g a híroldalak, médiafel7letek sem tudnak érzelemmentesen hozzányúlni ehhez a témához.

Ezért születik annyi érzelmi döntés választásokkor.

Meg kell tanulnod függetleníteni magadat ezektől, hogy te is képben legyél azzal, hogy konkrétan kik azok a személyek, akik mérgezik a közügyeket.

2021. szept. 29. 19:34
 24/25 anonim ***** válasza:
56%

"üzenem, hogy mindenki korrupt, ez a hatalomfenntartás lényege"

Igen, ezt valaki, aki nem foglalkozik politikával biztos nagyno tudja.

Most döntsd el, hogy foglalkozol vele vagy sem, mert ha nem akkor talán kussolni kéne és nem egy retardált módjára össze-visszabeszélni.

Nem, nem korrupt mindenki. Ellenkezőleg, akkor a legkönnyebb megtartani a hatalmat, ha nem vagy korrupt és az emberekért dolgozol.

2021. szept. 30. 03:21
 25/25 A kérdező kommentje:
Régen nem foglalkoztam vele.
2021. szept. 30. 05:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!