Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Számodra mi a szabadság?

Számodra mi a szabadság?

Figyelt kérdés

2021. szept. 11. 23:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kell emberek közé mennem.
2021. szept. 11. 23:24
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Az, hogy nem kell azt tennem, amit szükségtelennek érzek.
2021. szept. 11. 23:33
 3/18 A kérdező kommentje:

Ezt ki tudnad fejteni, vagy peldat mondani ra?

2021. szept. 11. 23:38
 4/18 anonim válasza:
Az, hogy nem függök semmitől és senkitől.
2021. szept. 11. 23:38
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem saját gondolat, de nagyon azonosulni tudtam vele, mikor olvastam.

A szabadság számomra nem azt jelenti, hogy az tehetek, amit csak akarok; hanem azt, hogy NEM kell megtennem azt, amit NEM akarok.

2021. szept. 11. 23:43
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az életemet érintő döntéseket én magam hozhatom meg.
2021. szept. 11. 23:47
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok

Arra gondolok, hogy nem kötelez senki olyasmire, aminek nem látom értelmét az adott pillanatban. Például a munkám végzése során szabadnak érzem magam, mert szeretem csinálni és fontos számomra a pénz is, amit érte kapok. De fölöslegesnek tartom bejárni az irodába miatta és ha be kellene járnom, nem érezném magam szabadnak, nonszensznek érezném az egészet, hiszen itthonról is el tudom látni a feladataim.

De akkor is szabadnak érzem magam, ha itthon hajnalban nekiállok kaját csinálni vagy ha csak hétvégén indítom el a mosógépet. Én nem érzem rabságnak, ha meg kell csinálnom azt, aminek látom értelmét, csak akkor, ha nem tudom, miért van rá szükség, mégis meg kell csinálnom azonnal. Például ha valaki rám szólna, hogy menjek aludni mert nem ehetek este pedig semmi nem indokolja ezt a saját életemben, azt már korlátozásnak élném meg. És azt is, ha valaki ültömben rám parancsolna, hogy én most azonnal mossak ki és teregessek ki. Minek, ha nekem nincs rá most épp szükségem?

Szóval szeretem, ha akkor csinálhatok valamit, amikor jónak látom és csak azt, amit én is fontosnak tartok. A nonszensz parancsok azok, amitől nem érzem magam szabadnak, mikor olyasmit kérnek tőlem, amiben semmit nem látok, ami nekem hasznos lenne épp.

2021. szept. 11. 23:59
 8/18 anonim ***** válasza:
83%
Legegyszerűbben megfogalmazva annak az abszolut ellentetje, amit az elmúlt 1,5 évben tapasztaltunk.
2021. szept. 12. 00:30
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kell dolgoznom.
2021. szept. 12. 00:47
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt csinálhatom, amit abban a pillanatban szeretnék. Mai napom ilyen volt: kiültem a háziállataim társaságában a kertbe, ragyogó napfény, csodálatos idő volt, zenét hallgattam és csak voltam. Nem agyaltam, nem stresszeltem, nem terveztem, nem dolgoztam. Csak és kizárólag magamnak éltem, és élveztem a jelent.
2021. szept. 12. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!