Előfordult már, hogy összetévesztettek valakivel, és nehezen jöttél ki a szituációból?
A nav (leánykori nevén apeh) szált rám egy időben névazonosság miatt, ráadásul az adószámunkban is csak 1 karakter eltérés volt.
Ez még az online rendszerek hajnalán volt, szerencsére az utóbbi 20 évben nem zargattak.
Nekem volt: Férjem vezetékneve ugyanaz, mint a cég vezérigazgatójának a neve (ahol akkoriban dolgoztam). Ezzel én nem is foglalkoztam, teljesen átlag név. Egyszer télen mentünk a céges vendégházba a férjemmel kettesben (ő sorkatona volt, és hazaengedték egy hétre akkor), szóval a lényeg, hogy egy nagyon szép vidéki városba utaztunk, kettesben voltunk. Volt ott egy gondnok nő, aki fogadott minket, ő tartotta rendben a céges vendégházat. Nagyon kedves volt, nagyon elkényeztetett minket, figyelmes volt, néztem is, februárban friss virág a vázában, ilyenek. Akadt egy gondom (elszakadt a kabátom), már vitte is a városba megjavíttatni, hét végén kinyittatta a szabóval az üzletét. Nem tudtuk hova tenni, de örültünk neki, hogy milyen figyelmes.
Amikor aztán letelt a szabi, visszamentünk a munkahelyre, másnap kérdezi a munkatársnőm (aki intézte ezt az egy hetet), hogy kérdezte tőle az ottani gondnoknő, hogy "És a vezérigazgató fia meg a kis menyasszonya jól érezték magukat itt?"
Akkor esett le....
Hát tök kínos lett volna, ha még ottlétünkkor rájön, hogy csak földi halandók vagyunk, nem a nagyvezír retyerutyája.
Engem a szülővárosomban (húszezres kisváros) rendszeresen lekiabáltak az utcán, hogy "jó napot, Marika!" Vagy "szia, Marikám".
Tuti, hogy hasonlítottam egy szőke, kék szemű Marikára, de ma sem tudom, ki ő:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!