Melyik keresztnév illik legjobban a Virágh vezetésnévhez?
#1 Gyanítom, hogy a kérdező a családjában előforduló férfineveket írta le, hogy melyiket adja a fiának.
Kérdező: Egyik sem. 3-féleképpen is lehetne jó, de egyik névre sem igaz egyik feltétel sem, amitől jó lenne.
- V betűs vezetéknévhez V betűs keresztnév (pl. Vilmos) - itt nincs ilyen.
- A vezetéknév i, á magánhangzóihoz a keresztnévben is i, á magánhangzók (pl. István) - ilyen sincs.
- Tartalmi összefüggés a vezetéknév és a keresztnév között, tehát valamilyen virágnév keresztnévnek (férfinevek között ez ritka, de pl. a Jácint férfinév) - ilyen sincs.
A felsorolt nevek közül egyik sem illik a Virág vezetéknévhez, semmilyen szempontból.
Zsolt is jó.
Ez meg gondolom, nem sajat gyerek neve lenne, csak kérdés valami könyvhöz, igy Miklós is lehetne.
1. és 2. válaszok miért kaptak ilyen kevés %-ot? (A 2. az enyém.)
Amúgy ha már elvtárs, ha jól tudom, Árpád volt a keresztneve. (A doktornak a Szomszédokból talán Gábor, Szifonnak A mi kis falunkból pedig Aladár, ugyanezzel a vezetéknévvel.)
Virág....Ez volt a családneve életem első szerelmének. Tudom, senki nem kérdezte, de muszáj volt leírnom.
Egyébként nekem az Ágoston név tetszik a legjobban a felsoroltak közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!