Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy társadalmi...

Miért olyan nagy társadalmi elvárás az, hogy az ember keljen fel "időben" stb... ?

Figyelt kérdés
Miért baj az, ha vannak akik inkább délután, este aktívabbak és egyszerűen képtelenek felkelni hajnali 7kor ? Mit veszítünk ezzel ? Nem lesz kenyér a boltban vagy mi ? Egy csomó olyan is van aki csak azért kel fel minden nap hajnalban, hogy elmenjen a piacra de semmit nem vesz csak aztán el tudja mondani mindenkinek, hogy ő bizony már hajnal óta talpon van...

2021. aug. 14. 20:45
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Én is utálok felkelni és időre menni.:)

Én is mindig éjszaka vagyok aktív. Gondolom az emberek úgy vannak vele, hogy reggel elintézed a munkát és HA szerencsés a munkarended a délutánt otthon töltheted hurrá!

2021. aug. 15. 03:12
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kell koran kelned, es ejszaka masok tudnak toled aludni, akkor az nyaljon sot, akit zavar ez.
2021. aug. 15. 03:16
 13/37 anonim ***** válasza:
86%
Egy miatt lehet ez elváras az a munkaidő kezdete. Regebben sokat kelltem hajnalba. Ma mar ugy valasztottam munkahelyet h emberi időbe járok be s közel is van. Máskulonben semmilyen fajta elvárás nem érdekel. Nem érdekel h ki kel a kakasokkal es ki fekszik a tyúkokkal ő dolga. Csakis az érdekel hogy az én szervezetemnek aktuálisan mi a jó. Ha delelott 10ig alszok akkor úgy alszok, ha éjjel 1ig maradok fent akkor addig. Ha delutan több órát szundikálni van kedvem akkor így teszek s nem érzem magam lustábbnak azért mert nem 5kor vagy 6kor kelek. Nem fut a lakás ugyanugy takarítok főzok mosok,vasarolok edzek s még a munkámat is maradéktalanul ellátom. A dologtalanság az ami inkább megvetendő részemről s nem a kelesi pihenesi ido.
2021. aug. 21. 10:38
 14/37 anonim ***** válasza:
96%
Én nem bírom a reggeli kelést. Ha 11 előtt kelek fel rosszul vagyok. Ezért nincs munkám több éve.
2021. aug. 29. 13:10
 15/37 anonim ***** válasza:
73%
A rendszerváltás után már nem társadalmi elvárás. Szabadok lettünk.
2021. aug. 30. 11:37
 16/37 anonim ***** válasza:
51%

Én 3 műszakban dolgozom.

Az éjszakást rühellem a legjobban, hiába a pótlékok, nem tudom megszokni.

Elhiszem, hogy rossz, de ha valakinek olyan a munkája, muszáj megszokni.

Pedig az átlag a kb 8-16 17, tartó munkaidő.

2022. máj. 13. 12:45
 17/37 anonim ***** válasza:
73%

Azért,hogy lehessen valakire fogni hogy hol tart az ország.

A sok szellemileg visszamaradott viszont nem tudja,hogy hiába dolgozna az ember 24 órából 24-et,azt egy tollvonással el lehet csalni.

Teljesen felesleges.

De hiába,két harmaddal,illetve 51%-al is lehet nyerni.

Minek vak majmoknak fotóalbumot mutogatni?

Sztem ha nem lenne ekkora felhajtás,lehet már rég leváltották volna ezt a félig cigó,félig izraeli szdarabot.

Azért kell korán kelni,mert termelni kell.

Szerintem akik még alszanak fejben,azok felébrednek egy idő után.

Tehát inkább éri meg berendelni őket korábban,hogy munkaképesek legyenek minél korábban.

2022. júl. 14. 16:01
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, engem azért szoktak megszólni, mert korán aludni megyek.

Egyébként valóban, a paraszti időkből maradt meg, világosban dolgoztak, sötétben aludtak. Mit ért volna a nap, a délután négykor kelnek, és senki sincs, aki kihajtsa a teheneket?

2022. júl. 14. 18:26
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem, miért gondolják sokan, hogy a nap 28 órából fog állni attól, hogy hajnalban kelnek....

Rugalmas munkaidőben dolgozom, törzsidő nélkül, igyekszem elengedni a fülem mellett a megjegyzéseket.

2023. febr. 22. 22:25
 20/37 NTBS ***** válasza:
A mezőgazdasághoz köthető. A gépesítés előtt egész nap munka volt.
2023. febr. 23. 05:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!