Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is van aki szingliként...

Más is van aki szingliként érzi magát a legnyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak?

Figyelt kérdés

Volt már kapcsolatom, olyan is ami szerelmen alapult, olyan is amibe elsősorban csak a magány vitt bele, de visszanézve magammal sem voltam rendben teljesen, mikor utóbbiba belementem.

Néha velem is megesik, hogy megismerek valakit, akibe belezúgok annyira, hogy úgy érzem, többet akarok, de amikor képes vagyok logikusan végiggondolni az egészet, tudom, hogy akkor vagyok a legnyugodtabb amikor nincs senkim és olyan sem, aki érdekelne. Nincsenek viták, se féltékenység, se aggódás valaki más miatt, nincs az, hogy alkalmazkodni kéne a másikhoz, se az, hogy meg kellene felelni valakinek akár csak egy kicsit is. Egyetlen hátrányként azt tudom mondani, hogy néha-néha van egy olyan napom, amikor kicsit magányosnak érzem magam, de még olyankor sem vágyom igazán egy párra, valahogy utóbbinak több hátrányát látom.

2021. aug. 14. 19:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Megértelek utolsó. Megszoktam én is kapni, hogy mi az, hogy nem is akarok senkit, de mások véleményét egyre kevésbé veszem már figyelembe.

Az egyedül megöregedéstől félek valamilyen szinten, bár talán nem is annyira az egyedüllét, végülis idősek is járhatnak társaságba, lehet, hogy inkább maga az öregedés az, amitől tartok, hogy esetleg nem fogom tudni ellátni magam, nem leszek képes jönni-menni, mentális leépülés stb. Bár ha lenne párunk is lehet, hogy egyedül maradnánk öregkorunkra, ha ő jóval hamarabb eltávozik mint mi.

2021. aug. 15. 09:25
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Mérgező kapcsolat után ugyanígy vagyok.

De a legjobb mégiscsak egy kölcsönös szereteten alapuló, építő jellegű kapcsolat lenne.

2021. aug. 17. 17:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne akarj férjet vagy gyereket csak azért, mert jaj mi lesz ha megöregszel. Az nem szeretet, hanem a másik kihasználása, önző okokból ráadásul.

Egész iparág épült fel az öregek ellátására- igaz, rohadt drága, de inkább ezt válaszd, mint, hogy a gyerekedtől vagy a férjedtől várd el, hogy saját életet, saját családját tegye tönkre a te pelenkázásodért.

Régen megette a fene, ha csak emiatt akarsz családot.

2021. aug. 17. 22:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Gyereket egyébként sem akarok, ha lenne férjem, neki meg gyakorlatilag én lennék a családja, főleg idős korban, de egyébként ez csak ilyen elméleti fejtegetés volt az egyik válaszolónak reagálva, hogy még ha-elméletben-választanánk is valakit csak amiatt, hogy ne legyünk egymagunk idős korunkra, ugyanúgy lehetne, hogy pont addigra maradunk egyedül.
2021. aug. 18. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!