Mit tegyek ha az emberek sokszor nem vesznek észre és láthatatlannak érzem magam? Nem mellesleg jó páran ki is használnak.
Akik nem figyelnek rám (egészséges kereteken belül, például soha nem hallgatják meg mit szeretnék mondani), azok nem a barátaim és ha nem változtatnak ezen akkor nem is lesznek, esetleg ismerősök.
Nálam is hasonlóan volt egy darabig, mindenki csak a leckémet akarta. Aztán változtattam a dolgon, mert ez így nem volt normális. Csak az kapja meg, akire tudom hogy számíthatok. Nem pont háziban, ha abban nem annyira jó, de akármilyen más területen. Elküldi a leckét, ha valami kérdésem van válaszol, ha segítség kell akkor segít. Tehát oda vissza megy a dolog. Ne érezd magad rosszul, ha esetleg megharagszanak, mert nem adod oda. Nem várhatják el tőled (és ne is hagyd), hogy te mindig mindenkit megments, de mikor neked van szükséged valamire, akkor mindenki eltűnjön.
Olyanokkal barátkozz, akik észrevesznek, meghallgatnak és kölcsönösen számíthattok egymásra, ne hagyd, hogy ilyenek mérgezzék az életed!
Ezek általában csak az önbizalmad veszik el (valószínűleg ezért nincs kedved a zenéhez sem), és azt éreztetik veled láthatatlan vagy. Nekem ilyenkor ilyen posztok szoktak erőt adni, és emlékeztetnek, hogy ez nem így van. Akármikor lehet nemet mondani, ha számodra nincs pozitív hatása annak a kapcsolatnak.
Akár az interneten is beszélgethetsz, ott szélesebb a kör.
Csak akkor vesznek észre, ha jól érzik magukat veled. Manipulálni kell, de csak az igazat. Pl. De szép a hajad!
A zemberek talajt keresnek, akik felemeli őket ebből a pokolból, amiben élünk.
1-es vagyok.
Hasonló a helyzet, ha nincs ló jó a szamár is.
Két lehetőség van, ami nálam számításba jöhetne ilyen esetben, a helyzet súlyosságától függ:
Vagy tartsd vele a kapcsolatot, de ne legyetek legjobb barik a te oldaladról sem. Mikor nincs más (ne ugorj első szóra, ha ő se tenné), és csak néha beszélgessetek, találkozzatok, de ami történik, az kétoldalú legyen. Ne csak te legyél támasz, hanem ő is, ne mindig találkozzatok mikor ír, néha nem baj, ha lerázod, ahogy ő is, mikor mással van jóban. Nehéz, de különben megint csak kihasználásról van szó és kisebb rendűnek fogod magad érezni miatta, ami nem éri meg.
A másik, ha az előbb felvázolt dolog sehogy nem jön össze, az a barátság megszakítása. Nem jó ha valaminek vége van, de tudni kell mikor jobb inkább elengedni a dolgokat, mint hogy neked legyenek belőle lelki problémáid.
Biztosan találni fogsz egyszer olyan barátot, aki színtén érdeklődni fog irántad és segíteni amiben tud, de ne keress görcsösen és ne ragaszkodj minden emberhez, akivel találkozol. Ha nem érzel egy barátságot kétoldalúnak, akkor jobb minél előbb véget vetni neki, az nem az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!