Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A cigányoknak milyen erzes...

A cigányoknak milyen erzes ugy létezni hogy az emberek nagyresze utalja oket?

Figyelt kérdés
Milyen erzes ez nekik, büszkék ra? Hogyha felszállnak a villamosra, akkor az emberek odébb mennek, megfogják a taskajukat nehogy ellopjak stb? Követi oket a biztior a boltban?
2021. aug. 9. 18:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Őket nem érdekli, mert nincs se önkritikájuk, se szégyenérzetük
2021. aug. 9. 18:53
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk ezt mi Magyarok is feltehetjük. Mert a nyugati civilizáció úgy rühell minket, hogy azt szavakba önteni nehéz.
2021. aug. 9. 18:57
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
Nem minden cigány egyforma, én pl félig vagyok az. És a viselkedésem nem ad okot ilyesmire.
2021. aug. 9. 18:59
 4/14 A kérdező kommentje:

2, jo, de nap mit nap nem maszkalsz külföldön.. ok meg mindennap mászkálnak magyarok kozt

3, oke, de ranezesre senki nem tudja kitalalni hogy normalis vagy e vagy se, a magyar ember meg az osszes ciganytol óvakodik kb, jobb felni mint megijedni

2021. aug. 9. 19:06
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Rossz. Ez a legrosszabb benne, mert ez a társadalmi előítélet egy önbeteljesítő jóslatként determinálja azt, hogy irtó nehéz legyen kitörni. Többség nem is tud soha... már iskolában óriási hátrányt gyűjtenek össze, amit nem lehet később sem behozni a mai oktatási színvonalunkkal.
2021. aug. 9. 19:11
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Emberek tapasztalat alapján általánosítanak. Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél.

Viszont ez közel sem olyan egyszerű téma mint amilyennek gondoltad.

Egyrészt minden ember más. Ők is. Középiskolában egy Cigány volt a legjobb haverom. Mai napig tartjuk a kapcsolatot. Egy tök jó ember. Olyan mint bárki más. Volt hogy egy cigány lány tetszett... Normálisan viselkedett, én voltam balfax, s nem azért mert cigány hanem mert fiatal voltam nagyon. Na de a lényeg a lényeg hogy nem akarják ők ezt. Többség szeretne úgy élni mint bárki más. Anyagi okokból nem csak szegénységben hanem a "fertőző" lelki közegben kell élnie. Ráadásul ugyan ilyen helyzetben felnőtt szülők "nevelik" őket.

oktatás oktatás oktatás. Ez a kulcs szó. 30 év alatt már simán 2 generáció nőne fel oktatásban, megfelelő perspektívában.

Nem mindenkinek való a magyar oktatási rendszer. Egyrészt mert egyre vacakabb, másrészt meg soha sem volt felkészülve az egyéni igényekre.

Mindenki más képességű eleve, és ha eleve hátrányos helyzetből jön ahonnan a szülők viccnek gondolják az oktatást és a gyerek nem tudja hogyan kell használni az angol WC -t elsőben, és ezzel megy 2 hét hogy nekik ezt kell magyarázni, hogy nem a mosdó sarkában végezzük a dolgunkat a földre. Mert hogy előtte nem láttak olyat. Többiek meg már rajzolgatják a betűket.

Tehát egyrészt specifikus oktatás kell. Rá kell venni őket a megfelelő oktatásra, hogy bejárjon. Egy szakmával lehet valamit kezdeni az életben és lehet nem lesz észkombájn de tisztességesen tud élni és a gyerekei eleve jobb helyzetből tudnának indulni. Csomó csomó probléma jelentősen csökkenne.

Akik felnőttek egyrészt a genetikai örökölt viselkedés minta van bennük, azok a viselkedésminták amiket láttak és amit tapasztalnak. Felnőtte megtanítják nekik hogyan kell kijátszani a szociális hálót és ennyi.

Nem választotta ezt kapta. Ez ugyan nem mentség semmire. De attól hogy te utálod ez nem lesz jobb.

És ez nagy részben politikai is volt mindig, hogy ne emeljék fel őket egy jobb életminőségbe. Egymásnak lehet ugrasztani az embereket kb a semmiért.

Többit elvégzik maguk. Aztán sodródik ahova sikerül. Lop, csal hazudik, esetleg öregeznek vidéken.

Ha még is van civil kezdeményezés eleve komoly gond hogy elfogadják őket akiknek segíteni szeretnének, és ne csapatosan kapával kaszával rontsanak rájuk... Ez nem vicc ez valóság, vagy megverik pl a mentőst mert ők így érzik jónak. Másrészt a politikai erők is igyekeznek nehezíteni a dolgukat. Ne menjünk messzire Olaszliszka...

vagy esténként kimenni egy egy nem a legjob hírében álló Budapesti kerületbe. Mondjuk Moszkva. Rengetegszer arra mentem hogy cigányok este dobálják a villamosokat kővel. Redőrök meg kedélyesen röhögcsélve lesz@rták.

Úgy hogy kis pilot projektek vannak csak sajnos. Ahol mindenhol sikerült javulást elérni...

Visszatérve az kérdésre ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt ezt kapták amijük van másrészt nem tudnak mások lenni nincs másra lehetőségük. Ha nem kap lehetőséget arra hogy normálisan éljen akkor úgy nő fel hogy úgy viselkedik ahogy. Felnőttként ez az ő hibája de az egészért a teljes rendszer a felelős. Neki már hiába adsz lapátot a kezébe nem tudod hogy dolgozni fog vagy agyon ütni vele.

És persze benne van hogy akárhogy igyekszel az adott emberből akkor is csak egy piti tolvaj lesz akármit csinálsz.

2021. aug. 9. 19:28
 7/14 A kérdező kommentje:
5, szoval azt állítod hogy ok egy ideig normalisan élnek, mondjuk 20-25 eves korukig, aztan belefaradnak a megbelyegzesbe, hogy ok lopnak csalnak hazudnak, ezert tenyleg elkezdenek lopni csalni hazudni, hogy alatamasszak azokat a csunya eloiteleteket, amiket a csunya magyarok találtak ki csak ugy ok nélkül?
2021. aug. 9. 19:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek olvasd el újra. Mert nem ezt írtam...
2021. aug. 9. 19:53
 9/14 A kérdező kommentje:
Nekem voltak cigany osztalytarsaim, de akkoriban azt se tudtam mi az hogy cigany, csak annyit lattam hogy sotetebbek, de teljesen leszartuk ezt. Normalisan álltunk hozzájuk, ok meg loptak tolunk gyerekektől de akar tanároktól is, kihasznaltak, basztattak stb. Szoval nem hinnem hogy itt mi voltunk az előítéletesek.. szerintem otthon nekik is nagyba megvan tanitva kiskoruktol kezdve hogy aki nem cigany, azt utalni es baszogatni kell.
2021. aug. 9. 19:57
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

7#

Szerintem azt állítja hogy ez egy szar körforgás, amin nem akarnak segíteni.

de mondom szerintem, nem biztos

2021. aug. 9. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!