Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csomószor butának érzem...

Csomószor butának érzem magam, amiért előtte sosem csináltam dolgokat. Más is van így?

Figyelt kérdés
Szüleimmel nem voltam például plázába, nagyon sokáig. Nem voltam mekiben sem, sem egyéb gyors kajáldába/étterembe. Nem használtam liftet, vízforralót sokáig mert nem volt a környéken illetve nekünk. Ha ma elmegyek egy étterembe egy csomó ételről fogalmam sincs, míg mások körülöttem úgy ismerik mint például a húslevest. Emiatt van bennem egy feszélyezett érzés..

2021. aug. 6. 19:23
 1/9 A kérdező kommentje:
Tehát a problémám az, hogy egyszerű alap dolgokat későn ismertem meg, és van amit a mai napig alig merek használni mert idegenkedek tőle vagy félek hoy elrontom, nem jól csinálom, vagy gáz hogy nem ismerek valamit amit tenyleg rajtam kivul mindenki.. azert nem egy barlangban nevelkedtem, egy kozepes varosban eltem, most pesig Budapesten.
2021. aug. 6. 19:26
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Miyen ételeket nem ismersz? Mit nem tudsz használni a liften? Mit rontanál el a Mekiben vagy a plázában?
2021. aug. 6. 19:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Néhány dologgal én is így vagyok. De szép lassan megismerem őket kipróbálás vagy utána olvasás formájában.
2021. aug. 6. 19:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenek miatt abszolút ne érezd kevesebbnek magadat, ugyan már...

Neked nyilván van sok egyéb fontos és hasznos tudásod, megtapasztalásod, és még lesz is!

2021. aug. 6. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:
24%
Érthető, hogy így viszonyulsz mindenhez. Elég mélyen belédnevelték ezt a „félj mindentől” dolgot. Pszichológushoz is érdemes lenne fordulnod, illetve neked kell megtanulnod bátrabban nyitnod az ismeretlen felé, nameg ezekkel kapcsolatban a legjobb, ha egy megbízhazó emberrel együtt próbálod ki az újdonságot, segíítséget kérsz
2021. aug. 6. 19:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanígy vagyok. Sokáig ügyeket is alig mertem intézni, vagy postára menni akár... Sose vittek engem sehová szinte, nagyon sok mindenről nem volt/nincs fogalmam se.

A férjem mellett szerencsére azért ez sokat változott. Ő megtanít dolgokra :D

2021. aug. 6. 19:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Például egy a mi otthoni tvnktől - ami a mai napig dobozos - újabb tv-t ami össze van kapcsolva több rendszerrel nem tudtam használni, mert nem csak a bekapcsoló gombot kellett benyomni, hanem ettől sokkal bonyolultabb. A liftnél sem ismertem a < > jeleket, illetve a víz forralót sem tudtam először használni, sőt a mosógépet is meg kellett tanulnom és többször kérdeznem, hogy hogyan is működik mivel nekünk nem ilyen újabb volt otthon. Idegenkedek az érintős sütőlaptól, nem is tudom használni egyaltalán és még sok egyéb dolgoktól. Persze egy idő után én is megtanulom.
2021. aug. 6. 19:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Elektronikai cuccokhoz bizony mindhez érdemes elilvasni a leírást. Sokszor az sem tudja hogyan kell használni, aki minden nap használja, mert csak nyomogatja agy nélkül.

Pl így kerül tej a vízforralóba. Jót röhögök az ilyeneken 😃

Szóval neten mindennek a leírása fent van'

2021. aug. 6. 22:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Én sem értek az elektronikai dolgokhoz, és az informatikához sem annyira, pedig fiatal vagyok és az eredeti szakmám infóval kapcsolatos, csak gyűlölöm, nem értek hozzá, és soha, de soha nem dolgoznék benne! Szóval átérzem a helyzetedet. Én 16 éves koromig soha nem voltam nyaralni, rohadt ciki volt minden szeptember elsején azt mondani, hogy otthon rohadtam, míg más kint volt mondjuk Angliában...Exeimnek 17-18 évesen 2-3 autójuk volt, barátaimnak is, nekem most lett csak, de nem vagyok elkésve, valakinek 30 évesen sincs, de erre a sikeremre vagyok a legbüszkébb. Nem modern autó, egy régi, olcsó autó, de jó rajta megtanulni dolgokat. Három szakmám van, de nem állok le, jön a negyedik, utána egyetem, mindig tanulok, szóval talán ebben előrébb járok, mint a társaim. Dolgozok is, jó munkám van, van időm mindenre, de a fizu sem rossz, nem is erőltetem meg magam, nem a soron rohadok, mint sok korombeli.

Sok mindent nem láttam még, sok mindent ki akarok próbálni, és most akarom ezeket a dolgokat megtenni, és megcsinálni, mert lassan lesz elég pénzem, stb. Egy nagy álmomat már teljesítettem is. Elkezdtem thai boxra járni, és már féléve keményen edzek. Jövőre elkezdek vívni is, az is nagy álmom. Te se keseredj el, ami érdekel azt próbáld ki, csináld, tapasztald meg, és nem fogod lemaradva érezni magadat!

2021. aug. 7. 11:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!