Budapesti rendőrök, hozzátok oda szoktak menni kéregetni?
Mai sztori: Várom a villamost és megszólít egy kevésbé jól szituált úriember, hogy adjak már neki pár forintot. Mondtam a szokásost, hogy csak kártya van nálam, erre azt válaszolta, hogy nem baj, akkor itt van egy bolt, vásároljak már be neki meg a terhes feleségének *mutogat a nőre, aki vele volt*. Szerencsére pont akkor bukkant fel a vili a láthatáron, úgyhogy ki tudtam magam húzni azzal, hogy sietek valahova és megérkezett a fuvarom. Nem az első ilyen sztori, valószínűleg nem is az utolsó és mindig az jár a fejemben, hogy mikor jön el az a pont, amikor agresszióba csap át a történet (nőként elég kevés esélyt látok rá, hogy meg tudnám védeni magam a nálam magasabb és vagy másfélszer nehezebb paliktól). Viszont apám határőr és vannak olyan szolgálati pólói, amiket már nem igazán hord (elöl-hátul nagybetűkkel, hogy RENDŐRSÉG), úgyhogy arra gondoltam elkérnék tőle egyet és abban krúzolnék a pesti utcákon, így megúszva az esetleges konfrontációt. Ez működőképes ötletnek tűnik?
U.i.: Már tervben van egy paprika spray beszerzése.
"2) * Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom
(...)
e) a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre."
ott van a leg első sorba:
" NEM VONATKOZIK RÁ A TILALOM"
köszönöm ......
7-es voltam.
Annyi a tiltás ami valóban tiltás, hogy tömegrendezvények területén nem használhatod. És van ahová be sem engednek ha nálad van. Pl: foci meccsre, stadionokba
Jajj, nem csodálom ilyen társadalomban élünk.
Ha értelmeznéd, vagy ismeretek hiányában utánajárnál talán sikerült volna.
e, a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre.
És ezt ételmezted mit jelent? a PV és az OC gázspray-k hatóanyaga paprika. Illetve 20 gramm alatitt lehet viselni.
Szóval ha még most sem értenéd, 20 gramm alatti, de nem paprika hatóanyagú gázspray közterületen rejtve viselhető.
köszönöm ......
5,8,10 voltam
ma 10:11
"Harmadrészt, a paprika spray viselése közterületen szabálysértés. Ezt apád nem mondta el?"
Ezt írtad az ötös hozzá szólásodba.
A paprika spré ható anyaga a kapszaicin és mindegyik amelyik forgalomba kapható (pl vadász boltokba, önvédelmi boltokba, military boltokba) szinte mindegyik 20 gramm alatti.
Akkor nem értem mit vitatkozol.
Ütöd a lónak a fejét mikor már az első válaszod után le lettél oltva, hogy csak okoskodol.
11-es voltam
Jézusom...
Oda van írva, csak olvasni kellenne tudni: a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó
Paprika hatóanyagot NEM tartalmazó és 20 gram ALATTI.
Te mit vitatkozol?
Jaaaaa
Már be kavartál rendesen.
Ok. Igazad van. De akkor más ható anyagut hordhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!