Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Budapesti rendőrök, hozzátok...

Budapesti rendőrök, hozzátok oda szoktak menni kéregetni?

Figyelt kérdés

Mai sztori: Várom a villamost és megszólít egy kevésbé jól szituált úriember, hogy adjak már neki pár forintot. Mondtam a szokásost, hogy csak kártya van nálam, erre azt válaszolta, hogy nem baj, akkor itt van egy bolt, vásároljak már be neki meg a terhes feleségének *mutogat a nőre, aki vele volt*. Szerencsére pont akkor bukkant fel a vili a láthatáron, úgyhogy ki tudtam magam húzni azzal, hogy sietek valahova és megérkezett a fuvarom. Nem az első ilyen sztori, valószínűleg nem is az utolsó és mindig az jár a fejemben, hogy mikor jön el az a pont, amikor agresszióba csap át a történet (nőként elég kevés esélyt látok rá, hogy meg tudnám védeni magam a nálam magasabb és vagy másfélszer nehezebb paliktól). Viszont apám határőr és vannak olyan szolgálati pólói, amiket már nem igazán hord (elöl-hátul nagybetűkkel, hogy RENDŐRSÉG), úgyhogy arra gondoltam elkérnék tőle egyet és abban krúzolnék a pesti utcákon, így megúszva az esetleges konfrontációt. Ez működőképes ötletnek tűnik?

U.i.: Már tervben van egy paprika spray beszerzése.

2021. aug. 5. 17:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam kaját\asvanyvizet, sebtapaszt stb vásárolni a bolt előtt kéregetőknek, tehát azzal nincs is gondom, szívesen veszek nekik ami kell.

De ha pénzért ácsingóznak, ott már nálam is pattan a cérna.

Nekem két dolog válik be az ilyen akaratos embereknél:

1. Elkezdek random jelbeszéddel kommunikálni, ami éppen eszembe jut. Sokszor még meg is lepődnek, nem tudják hova tenni, hiszen beszélni már nem fognak hozzám.

2. A kovetkezo Párbeszéd zajlik le:

- Neharagudjon hölgyemuram, aggyonmán pár száz forin...

-Jó napot kívánok, szeretném közölni Önnel, hogy a 2012. évi II. törvény 139. pontjának 185.§-ának (2) bekezdése alapján Ön a koldulás jogsértés minősített esetét végzi, ezért a törvény nevében felszólítom Önt cselekménye abbahagyására!

- *a kolduló általában már a "2012. évi.." szavak elhangzása után sietve el szokott távozni*

________

Másrészt:

1. Nem, nem hordhatsz utcán RENDŐRSÉG feliratú egyenruhát.

2. És mit fogsz kezdeni a paprika sprével? Kéreget és lefújod? És a többi ember is köhögni meg taknyozni fog a megállóban veled együtt? Gondolkodj már. A kéregető pedig jogosan fel is jelenthet ilyenért.

Keress valami kifogást, vagy zárd le egy határozott NEM!-mel.

2021. aug. 5. 18:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Vagy kezdj el angolul beszélni, azon biztos meglepődik. Vagy játszd el hogy Jehova tanuja vagy és kezdd el térítgetni.
2021. aug. 5. 18:26
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Én annyit mondok: nem adok pénzt. Miért nem mondják ezt mások is? Én nem akarok szemlesütve úgy csinálni, mintha sietnék vagy nem lenne módom pénzt adni neki.
2021. aug. 5. 18:34
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
El kell zavarni határozottan. Nem bántanak ezek, pláne nem egy tömött villamosmegállóban.
2021. aug. 5. 18:39
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, a határőrség már megszűnt, másrészt ha viselnéd a rendőrségi pólót az jogosulatlan címhasználat. Ezt apád nem mondta el?

Harmadrészt, a paprika spray viselése közterületen szabálysértés. Ezt apád nem mondta el?

2021. aug. 6. 18:35
 6/16 anonim ***** válasza:
Közterületen!!! nem hordhatod a rendőrséges határőrséges pólót. Otthon a szobában fel veheted hordhatod. Az udvarra is ki mehetsz benne. Egészen a közterület hátáráig. De kint az utcán nem hordhatod. Közforgalom elöl elzárt magán úton megint hordhatod. Akár akkor is ha az nem egy földút hanem egy aszfaltozott magán út
2021. aug. 6. 22:16
 7/16 anonim ***** válasza:

"Harmadrészt, a paprika spray viselése közterületen szabálysértés."

Nem az.

Nála lehet

Pont az a célja hogy közterületen jogos önvédelem tudjon alkalmazni. Még lőfegyver is lehet nála, de az csak engedéllyel.

2021. aug. 6. 22:19
 8/16 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

7-es: Tévedsz, a rendfenntartó szervezeteken (pl. rendőrség, polgárőrség, honvédség) kívül nem viselhető közterületen.

Igen még lőfegyver is lehet nála, de ez nem tudom hogy kapcsolódik ide.

2021. aug. 7. 09:41
 9/16 anonim ***** válasza:

Én pedig az 1. vagyok.

Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez:

A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:

(...)

d) az olyan eszköz, melyből a szem és a nyálkahártyák, illetve a bőrfelület ingerlésével támadásra képtelen állapotot előidéző anyag permetezhető ki (gázspray).

3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.

(2) * Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom

(...)

e) a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre.

5. § Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában gázspray közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön csak tokban, dobozban, zárt tároló eszközben vagy ruházat alá rejtve birtokolható (szállítható).

2021. aug. 7. 10:05
 10/16 anonim ***** válasza:
Igen tehát, nekem van igazam.
2021. aug. 7. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!