Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem ciki 20-21...

Csak szerintem ciki 20-21 évesen még zsebpénzt kapni?

Figyelt kérdés
Sok olyat hallok a korosztalyomban h srac az anyjától heti 10-20 ezreket csor el bulira. Egyetemistakrol van szó javarészt és nem arról van szó h esetleg csak a lakhatasaban segítenének hanem ilyen tökre lényegtelen dolgokat finanszíroznak. Ennyi idősen már el kéne arra a szintre jutni sztm, hogy a diakmunkabol szerzett pénzedbol legalább a szorakozasod finanszíroznd.

2021. aug. 1. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:
41%
ne irigykedj
2021. aug. 1. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
22%
Tényleg az🤷‍♂️
2021. aug. 1. 21:17
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

"anyjától heti 10-20 ezreket csor el"

tehát nem zsebpénzt kap, hanem meglopja a saját anyját. A kettő nem egy és ugyanaz.

2021. aug. 1. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem alapból zsebpénzt kapni is elég fura, hiszen azok, akik kapnak zsebpénzt, úgyis megkapják a szüleiktől amit kiejtenek a szájukon.

Én sosem kaptam zsebpénzt, nem azért mert nem tellett rá a szüleimnek, hanem mert feleslegesnek tartom. Ha valamit szeretnék, azt megveszem a saját összegyűjtött pénzemből, ha meg valamire nem jut, arra kérek a szüleimtől.

20-21 évesen számomra már baromi gáz lenne, ha ennyire lehúznám a szüleimet.

2021. aug. 1. 21:29
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Én kapok zsebpénzt, nem látok benne semmi kivetnivalót, amíg a szülők támogatják és a gyerek jól be tudja osztani. Ez is olyan dolog, amit minden családnak ki kell tapasztalnia, hogy kinek mi válik be. Valaki elszór mindent rögtön, míg például én alaposan beosztom és félreteszem.

Egyetem mellett több szakköre járok, rendszeresen indulok pályázatokon és versenyeken (némelyik pénz nyereményes) és hangozzon ostobán, de nekem emellett nincs időm diákmunkára. Úgy nincs, hogy ne menjen a tanulás vagy valamelyik elfoglaltságom rovására.

Nyaranta szoktam időszakos munkára járni, de a nyarat különböző utazások és programok miatt nem tudnám végigdolgozni. Emellett ha az egyetemnél van valamilyen munkalehetőség, ahol betekintést nyerhetek egy számomra vonzó szakmába, arra mindig lecsapok.

Többször beszéltem a szüleimmel, hogyha nem szeretnének, akkor ne adjanak zsebpénzt és ha kell, én szívesen elmegyek dolgozni (láttam pár jó állást a környéken). Mindig az a válaszuk, hogy lesz még időm dolgozni bőven, most minden szempontból megtehetik, hogy támogassanak, így hát meg is teszik. Nekem most az a dolgom, hogy megalapozzak egy erős jövőt és mellette tudjam élvezni a fiatalságomat.

21/L

2021. aug. 1. 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

#5 pontosan így van

de az ilyen válaszok le lesznek pontozva azok által, akik ezt nem kapják meg/engedhetik meg maguknak

2021. aug. 1. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint örülök, hogy anya egyáltalán eltart. Én így fogom fel. Van spórolt pénzem, és igyekszem ezt befektetni, illetve gyűjteni, én ebből gazdálkodok, bulizni nem járok. Ha mégis kéne valamennyi (főleg az általam már saját pénzből elköltött összeg utánpótlása miatt), azt ledolgozom itthon főleg kerti munka formájában, vagy megkönnyítem anya munkáját a számteches dolgokban, amit ő lassabban, nehezebben csinálna meg, nekem pedig csak pár rapid kattintás. Megtehetném hogy a jóindulatát kihasználva kéregetek, de ettől sokkal korrektebb szerintem ez a megoldás. Rokonoktól még nagyim szokott adni alkalmanként ha úgy gondolja, + szülinap, névnap stb.

20f

2021. aug. 12. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!