Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy fogtok reagálni, oltottak...

Hogy fogtok reagálni, oltottak, ha a közelgő 4.hullám korlátozásai ugyanúgy rátok is vonatkozik majd, mint az oltatlanokra?

Figyelt kérdés
Semmi különbség nem lesz, hisz ti is fertőzhettek.

2021. júl. 28. 10:00
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
66%

20

Én nem érzem magam veszélyben, pedig nem oltattam. De átment rajtam a vírus szinte észrevétlenül, ennél jobban minek gyengítsem a vírus tüneteit? Évek óta egészségesen élek, minek kísérletezzek egy vakcinával, aminek egy csomó mellékhatása lehet? A vírus hatásait már ismerem, nem ártott, akkor mégis minek kockáztatnék egy esetleges mellélhatást a vakcinától?

2021. júl. 28. 11:53
 22/45 anonim ***** válasza:
41%

Segitek a kevesbe eles elmeknek:

Ket okbol nem maganugy az oltas:

- egyreszt vannak, akik betegsegeik vagy eletkoruk miatt nem olthatoak, oket csak a nyajimmunitas vedheti meg.

- masreszt a fertozott emberekben tud a virus szaporodni, es igy mutalodni is. Azaz lehet, hogy te tuleled (akar enyhe tunetekkel is), de megis noveled annak az eselyet, hogy kialakuljon egy ujabb varians, akar egy olyan, ami a mar oltottakra is veszelyes.

Es ezek meg csak nem is koronavirus-specifikus uj informaciok, hanem evtizedek ota ismert altalanos jarvanyugyi tenyek.

2021. júl. 28. 12:18
 23/45 anonim ***** válasza:
51%
Beoltva is lehetsz fertőzött..akkor? Oh kérlek éles elme, magyarázd el nekünk hülyéknek.
2021. júl. 28. 12:21
 24/45 anonim ***** válasza:
93%
Én megmondom őszintén, hogy nagyon mérges lennék, ha ismét korlátozásokat vezetnének be, távoktatás lenne stb., mert én gyűlöltem az egészet és soha még egyszer nem szeretném ezt az egészet átélni. Ha azzal magyaráznák, hogy az azért van erre szükség, mert nem elég magas az átoltottság stb., akkor igen, mérges lennék az oltatlanokra. Ha másra hivatkoznának, akkor más miatt lennék mérges. Nekem már a tököm tele van az egészből és az is idegesít, hogy mindenhol írogatják a médiában is, hogy x új fertőzöttet találtak, x ember van körházban, x ember van lélegeztetőgépen meg így a delta variáns, úgy a negyedik hullám stb. Én csak azt várom, hogy legyen vége és felejtsük már el ezt az egészet, normális életet élhessünk.
2021. júl. 28. 12:23
 25/45 anonim ***** válasza:
79%

Valóban nem magánügy, de azt a maradék 2-2,5 millió embert sehogyan nem lehet rávenni, hogy beoltassák magukat (kényszerítő intézkedéseken kívül.), így a korlátozások további fenntartásának sincs értelme. Ők így döntöttek, el kell fogadni, vállalják a következményeket.

"- masreszt a fertozott emberekben tud a virus szaporodni, es igy mutalodni is. Azaz lehet, hogy te tuleled (akar enyhe tunetekkel is), de megis noveled annak az eselyet, hogy kialakuljon egy ujabb varians, akar egy olyan, ami a mar oltottakra is veszelyes."

Ez igaz, de részben ferdítés is. Egy oltott emberben is képes szaporodni a vírus, így értelemszerű, hogy a vírus replikációjakor mutációk keletkezhetnek benne. Csak nem mindegy, hogy egy oltott ember 2-3 nap alatt közel tünetmentesen átvészeli, vagy egy nem oltott 2 hétig nyomja az ágyat betegen.

Ez pont olyan, hogy "minek oltassak, ha úgy is meg lehet halni a vírusban". Igen, csak 99%-al kisebb az esélyed rá.

2021. júl. 28. 12:24
 26/45 anonim ***** válasza:
72%
…ebből is látszik, hogy nagyon jól működik a megosztás ismét :) utáljuk csak egymást mert oltott vagy nem oltott. Tamadjunk is egymásnak, az sokat segít majd.
2021. júl. 28. 12:25
 27/45 anonim ***** válasza:
93%
Nekem az is elég, ha sem én, sem a családom, sem a barátaim nem döglünk meg egy elkerülhető betegségben.
2021. júl. 28. 12:34
 28/45 anonim ***** válasza:
74%
Annyira nem érdekel mér ez az egész, ha el kell ezt a kórságot kapni, akkor kapjam el.
2021. júl. 28. 13:17
 29/45 anonim ***** válasza:
80%
Engem nem zavarna. Én nem az a típus vagyok, aki azért oltatta be magát, hogy zavartalanul tudjon mászkálni, a másik képébe lihegni meg a pudvás p...ját a fürdőben áztatni, hanem azért, mert úgy gondolom, ezzel tudok vmit azért tenni, hogy lassabban terjedjen a vírus. Sosem azt gondolom, hogyha oltott leszek, már superwoman vagyok. Ha a szakértők úgy látják jónak, akkor bizony újra vissza fogom venni a maszkot és tartani a korlátozásokat (még ha nem is minddel értek egyet - remélem, az este 8as takarodó nem jön vissza, mert tök fölösleges...).
2021. júl. 28. 19:02
 30/45 anonim ***** válasza:
40%
#22, Köszönöm a kifejtést. Sajnos nem tud érdekelni más. Az emberek többsége nem érdemli meg hogy szolidaritást vállaljunk értük.
2021. júl. 28. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!