Hogy fogtok reagálni, oltottak, ha a közelgő 4.hullám korlátozásai ugyanúgy rátok is vonatkozik majd, mint az oltatlanokra?
20
Én nem érzem magam veszélyben, pedig nem oltattam. De átment rajtam a vírus szinte észrevétlenül, ennél jobban minek gyengítsem a vírus tüneteit? Évek óta egészségesen élek, minek kísérletezzek egy vakcinával, aminek egy csomó mellékhatása lehet? A vírus hatásait már ismerem, nem ártott, akkor mégis minek kockáztatnék egy esetleges mellélhatást a vakcinától?
Segitek a kevesbe eles elmeknek:
Ket okbol nem maganugy az oltas:
- egyreszt vannak, akik betegsegeik vagy eletkoruk miatt nem olthatoak, oket csak a nyajimmunitas vedheti meg.
- masreszt a fertozott emberekben tud a virus szaporodni, es igy mutalodni is. Azaz lehet, hogy te tuleled (akar enyhe tunetekkel is), de megis noveled annak az eselyet, hogy kialakuljon egy ujabb varians, akar egy olyan, ami a mar oltottakra is veszelyes.
Es ezek meg csak nem is koronavirus-specifikus uj informaciok, hanem evtizedek ota ismert altalanos jarvanyugyi tenyek.
Valóban nem magánügy, de azt a maradék 2-2,5 millió embert sehogyan nem lehet rávenni, hogy beoltassák magukat (kényszerítő intézkedéseken kívül.), így a korlátozások további fenntartásának sincs értelme. Ők így döntöttek, el kell fogadni, vállalják a következményeket.
"- masreszt a fertozott emberekben tud a virus szaporodni, es igy mutalodni is. Azaz lehet, hogy te tuleled (akar enyhe tunetekkel is), de megis noveled annak az eselyet, hogy kialakuljon egy ujabb varians, akar egy olyan, ami a mar oltottakra is veszelyes."
Ez igaz, de részben ferdítés is. Egy oltott emberben is képes szaporodni a vírus, így értelemszerű, hogy a vírus replikációjakor mutációk keletkezhetnek benne. Csak nem mindegy, hogy egy oltott ember 2-3 nap alatt közel tünetmentesen átvészeli, vagy egy nem oltott 2 hétig nyomja az ágyat betegen.
Ez pont olyan, hogy "minek oltassak, ha úgy is meg lehet halni a vírusban". Igen, csak 99%-al kisebb az esélyed rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!