Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik volt életed legstressze...

Melyik volt életed legstresszesebb időszaka? Hogyan kezeltétek a stresszt?

Figyelt kérdés

2021. júl. 21. 22:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez biztosan nevetségesen fog hangozni a legtöbb embernek, de nekem az életem legrosszabb 6 hónapja az volt, amikor vezetni tanultam. Minden egyes alkalom előtt szörnyű hányingerem volt, többször hánytam is, nagyon rázott a hideg, a lábaim úgy remegtek a pedálon, hogy sokszor konkrétan meg kellett állnom. Minden alkalom után sírógörcsökkel küzdöttem, már hazafelé a villamoson sem tudtam sokszor megállni azt, hogy ne sírjak. Heti 2-3 alkalommal jártam és az összes gondolatom kizárólag a vezetés körül forgott, le is fogytam egy pár kilót. Kezelni úgy próbáltam, hogy megpróbáltam minél több időt szentelni a hobbijaimnak, viszont sehogy nem sikerült kivernem a vezetést a fejemből, úgyhogy erre nincs olyan tippem, ami nekem igazán bevált volna.
2021. júl. 21. 22:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg van. Teljesen egyedül vagyok - szingli, barátok és család nélkül. Elkezdtem edzeni, az elég sokat segít, de néha jól esne pár szót váltani vkivel, de mivel nincs senkim , így akkor megtörök és sírok. Sajnos még nincs rá megfelelő taktikám.
2021. júl. 21. 22:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly marcius kornyeke, amikor a koronavirus Europaba is begyuruzott. Kulfoldon ragadtam egyedul, dontenem kellett arrol, hogy menjek haza es legyek munkanelkuli, vagy maradjak kint egyedul, mint a kisujjam, plusz a magyar munkaltatom is atvert es kihasznalt, veluk szerzodest is bontottam.

Kozben az exem nonstop fenyegetett, zsarolt, hogy kicsinal, ha elhagyom.

borzaszto stressz volt bennem a csaladom miatt, nehogy megbetegedjenek, nem tudtam mi lesz ennek a virus dolognak a vege.

Az egy borzaszto idoszak volt.

2021. júl. 21. 22:39
 4/12 A kérdező kommentje:

#1 es sikerult a jogsi? Vezetsz azota?

Egyebkent nekem is ez az egyik..marmint a jogsi. Remes volt, azt hittem sose vegzek, az oktatom egy paraszt volt es rengeteg pénzt beleoltem, de végül sikerült!

#2 Ha gondolod, szivesen beszelgetek veled, hogy ne erezd magad olyan egyedul.

2021. júl. 21. 22:39
 5/12 A kérdező kommentje:
#3, most hogy vagy?
2021. júl. 21. 22:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor anyukám rákos lett és hordani kellett a kezelésekre, otthon ápolni és ellátni a családot, közben meg nem várt egészségügyi gondok is adódtak mellette és 5x kellett megműteni 7 hónapon belül.
2021. júl. 21. 22:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Középsuli 10-11-ik osztálya. A barátaim magamra hagytak, az osztályom kiközösített és folyton beszóltak, nagyon lement a tanulmányi átlagom, ráadásul itthon is sok volt a veszekedés. Gyűlöltem az egészet, nem volt olyan nap hogy ne gondoltam volna arra hogy leugrok a hídról, de akkoriban kezdtem el interneten ismerkedni, és online játszani. Az internetes barátaim tartották bennem a lelket, sajnos sokukkal nem tartom már a kapcsolatot, de nagyon hálás vagyok nekik amiért anno önzetlenül segítettek nekem.
2021. júl. 21. 22:54
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Engem az egyetemi gyakorlatok időszaka, államvizsga készített ki leginkább lelkileg, de csak mert akkor még nem voltam hozzászokva a stresszhez. Pedig akkor még úgymond mindenem megvolt, semmi létbizonytalanság, stb... Mai fejjel már abszolút nem úgy élném meg, mint akkor.
2021. júl. 21. 22:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Igen, végül sikerült, viszont a vezetést soha nem sikerült megszeretnem. Ha nagyon muszáj és el kell mennem valakiért vagy éppen más nem tud vezetni mert már fogyasztott alkoholt akkor elvezetgetek, azonban ha egy mód van rá akkor inkább átadom másnak a lehetőséget.
2021. júl. 21. 23:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Próbálom rövidre fogni, és nem leírni a fél életem, de.. nekem most zajlik ez az időszak.

Valahol február felé kezdődött, és nyár eleje felé csúcsosodott ki.

Igazából minden összejött. Csalódtam pár gimis barátban (kiderült, hogy barátoknak sem lett volna szabad hívni őket, nemhogy legjobbaknak..), idén voltam gólya és az egyetem is tartogatott pár stresszes pillanatot (csoportmunka, Neptun gondok és ehhez szinte nulla segítség a fejesektől), sportomban is inkább csak kudarc volt, ahol pluszban rettenet sok megjegyzést, beszólást is kaptam, végül abba is hagytam. És tudom, hogy a mai napig beszélnek rólam, és nem a jobb pillanataim a téma.

Itthon is viharosabb időszak volt, jó sok veszekedéssel, még az egészségem sem volt toppon (a vírusnak nem volt hozzá köze szerencsére).

A teljesség igénye nélkül ezek történtek, de közben egyedül maradtam, nagy elvárásokkal és ezzel mind egyedül birkóztam/birkózom meg. Valószínűleg depi és szorongás is kialakult ebben az időszakban, pár pánikrohammal megtűzdelve. Akaratom ellenére fogytam is, és nagyon kipattogzott a bőröm :c

Kezelni pedig úgy kezelem, hogy kiírom magamból időnként, amikor már nagyon sok lesz, de nem mentem el. Időigényes, de úgy érzem, szükségem van rá. Próbálok kisebb-nagyobb feladatokat kitűzni és azokat teljesíteni, ezzel is elterelni a gondolatim.

Próbálok mindennap beiktatni egy kis "énidőt", amikor csakis magammal foglalkozom, mindenféle zavaró tényező nélkül, és közben kikapcsolni.

Köszönöm ezt a kérdést, és a lehetőséget, hogy ezt mind kiírhattam magamból :)

2021. júl. 21. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!