Melyik volt életed legstresszesebb időszaka? Hogyan kezeltétek a stresszt?
Tavaly marcius kornyeke, amikor a koronavirus Europaba is begyuruzott. Kulfoldon ragadtam egyedul, dontenem kellett arrol, hogy menjek haza es legyek munkanelkuli, vagy maradjak kint egyedul, mint a kisujjam, plusz a magyar munkaltatom is atvert es kihasznalt, veluk szerzodest is bontottam.
Kozben az exem nonstop fenyegetett, zsarolt, hogy kicsinal, ha elhagyom.
borzaszto stressz volt bennem a csaladom miatt, nehogy megbetegedjenek, nem tudtam mi lesz ennek a virus dolognak a vege.
Az egy borzaszto idoszak volt.
#1 es sikerult a jogsi? Vezetsz azota?
Egyebkent nekem is ez az egyik..marmint a jogsi. Remes volt, azt hittem sose vegzek, az oktatom egy paraszt volt es rengeteg pénzt beleoltem, de végül sikerült!
#2 Ha gondolod, szivesen beszelgetek veled, hogy ne erezd magad olyan egyedul.
Próbálom rövidre fogni, és nem leírni a fél életem, de.. nekem most zajlik ez az időszak.
Valahol február felé kezdődött, és nyár eleje felé csúcsosodott ki.
Igazából minden összejött. Csalódtam pár gimis barátban (kiderült, hogy barátoknak sem lett volna szabad hívni őket, nemhogy legjobbaknak..), idén voltam gólya és az egyetem is tartogatott pár stresszes pillanatot (csoportmunka, Neptun gondok és ehhez szinte nulla segítség a fejesektől), sportomban is inkább csak kudarc volt, ahol pluszban rettenet sok megjegyzést, beszólást is kaptam, végül abba is hagytam. És tudom, hogy a mai napig beszélnek rólam, és nem a jobb pillanataim a téma.
Itthon is viharosabb időszak volt, jó sok veszekedéssel, még az egészségem sem volt toppon (a vírusnak nem volt hozzá köze szerencsére).
A teljesség igénye nélkül ezek történtek, de közben egyedül maradtam, nagy elvárásokkal és ezzel mind egyedül birkóztam/birkózom meg. Valószínűleg depi és szorongás is kialakult ebben az időszakban, pár pánikrohammal megtűzdelve. Akaratom ellenére fogytam is, és nagyon kipattogzott a bőröm :c
Kezelni pedig úgy kezelem, hogy kiírom magamból időnként, amikor már nagyon sok lesz, de nem mentem el. Időigényes, de úgy érzem, szükségem van rá. Próbálok kisebb-nagyobb feladatokat kitűzni és azokat teljesíteni, ezzel is elterelni a gondolatim.
Próbálok mindennap beiktatni egy kis "énidőt", amikor csakis magammal foglalkozom, mindenféle zavaró tényező nélkül, és közben kikapcsolni.
Köszönöm ezt a kérdést, és a lehetőséget, hogy ezt mind kiírhattam magamból :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!