Ilyen nagy divat lett a fiatalok körében a korai házasság?
Nekem is fura, hogy a 20-21-22 éves volt osztálytársaim, évfolyamtársaim sorra házadosnak, meg gyereket csinálnak. Ugye mindent ki kell írni Facebook-ra, így nyomon lehet követni őket. Főleg mióta vannak ezek a család támogatások, meg ennyire nyomják ezt a propagandát, azt látom, hogy pár hónapja vannak együtt, aztán már házasodnak, meg gyerek.
Egyértelmű, a pénzért, megélhetésért csinálják. Nagyon csúnya vége lesz ezeknek.
Az én környezetemben abszolút nem jelenik ez meg. 23 éves vagyok, eddig akikre én rálátok (elég sok ember, általános iskolai, gimnáziumi évfolyam, felvételi előkészítő, zeneiskola, innen-onnan összeszedett facebook ismerősök) három lány van férjnél, abból egy terhes, egynek van gyereke meg van 1-2 eljegyzés. Egyik sem közeli ismerős. A nálam pár évvel idősebbek közül (gimiben fölöttünk lévő pár évfolyam) nyilván többen vannak eljegyezve de ott sem tömegesen, egy párról tudok akiknek gyereke van, de ők tudtommal nem házasok. Biztos van akit kihagyok mert nem pakolta fel az eljegyzési fotóit facebookra, de nem hiszem hogy rengeteg ilyen lenne. Olyan van bőven aki a párjával él, de az azért nem akkora kötöttség, leginkább az albérlet szerződése köti őket.
Persze ettől még lehet igazad, nem reprezentatív statisztika ez csak a saját ismerőseim, akik nagyrészt ugyanabból a budapesti iskolából, kb hasonló családi háttérből vannak mint én.
Szerintem teljesen mindegy hogy 21 évesen házasodott és 25 évesen elvált vagy 30 évesen házasodott és 35 évesen elvált.
Az emberek hozzáállása a parkapcsolatokhoz nem változik a korral...
A korombeli (20-25) barátaim, ismerőseim, évfolyamtársaim közt már nagyon sokan megházasodtak, vagy épp eljegyezték őket, esetenként még pici is lett. Párukon meg is lepődtem, mert vannak, akik egy éve se nagyon ismerik egymást. Ő döntésük, nem erről van szó, csak nekem ez nagyon gyors tempó.
Csak idén 5+ házasság volt a gimis évfolyamtársaimnál, szaktársaim terén valamivel kisebb a szám.
Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, máshol tartunk az életben, de én nagyon nem tudom még feleségként, vagy épp anyaként elképzelni magam, egyszerűen nekem ez eléggé korai.
Mint, ahogy előttem is írták, javarészt a támogatásokért, pénzért teszik, de szerintem sem lesz ennek az egész dolognak jó vége..
Én viszonylag kevés olyat ismerek, aki ilyen fiatalon megházasodott volna.
Tipikusan három példa jut eszembe, hogy ez miért történhet meg:
1. vallásosak
2. becsúszott a gyerek
3. kell a csok.
Barátnőméknél véletlen csúszott be a baba. Párja szülei viszont nagyon vallásosak így abortuszról szó sem eshetett, de nem lehetett zabigyerek ezért hazasság.
Mivel megházasodtak kaptam valami első házasok kedvezményét, meg a babavárót is igénybevették.
Igazából 3 hónap különbséggel szültünk. De mi a párommal nem hazasodtunk, mi úgy vagyunk vele, hogy nem kell papír. Ez a papír azt bizonyítja, hogy szeretjük egymást, elköteleződtünk, tiszteljük egymást, tudjátok jóban-rosszban egészségben-betegségben stb.
Házasság nélkül is van egy közös házunk, csok meg minden nélkül is fel tudtuk újítani. 🤷🏻♀️
22 vagyok, párom 30.
Voltunk mindketten 4 és 5 éves kapcsolatban, nekem nyilván a korom miatt, neki pedig azért eszében sem volt házasodni mert nem érzett olyan érzelmi köteléket ami indokolná.
Az első naptól fogva együtt élünk, ugyan jó mindkettőnk családi háttere de magunkat tartjuk fenn. 1,5 év után megkérte a kezem, 2 év után házasodtunk össze.
Voltak ez alatt az idő alatt baromi nagy anyagi illetve érzelmi megpróbáltatások. Ekkor döntöttünk úgy, hogy mással évek után sem lettünk volna hajlandóak elköteleződni végleg.
A baba nincs még tervben az elkövetkező egy éven belül, tehát nem az volt az oka. Ez attól függ szerintem, mikor találja meg az ember azt, akivel el tudja képzelni valóban a jövőjét és nem csak kényelmes mellette pár évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!