A közjegyző köteles e elfogadni megőrzésre,a végrendeletemet ha lezárt borítékban adom letétbe halálálom esetére?
Figyelt kérdés
Végrendelet,közjegyző,lezárt boríték.#végrendelet,közjegyző.
2021. júl. 15. 12:42
2/6 anonim válasza:
Sztem így nem. Mivel betekinteni nem tud, nem fogadhatja el hitelesnek.
3/6 A kérdező kommentje:
Mert mi a tarifájuk??
2021. júl. 15. 12:52
4/6 A kérdező kommentje:
Kötelező a titoktartás a közjegyzői dolgozóknak?
2021. júl. 15. 12:53
5/6 anonim válasza:
A közjegyzői díjszabásról rendelet van, tehát jogszabály állapítja meg a díjakat: 22/2018. (VIII. 23.) IM rendelet. Link: [link]
A 13. § (2) bekezdés aa) pontja és a (3) bekezdés vonatkozik a kérdésedre (összesen mindent egybevéve ha 1 évnél tovább kell őrizni a végrendeletet, akkor 16 500 Ft.)
A titoktartás természetesen kötelező közjegyzőknek is és az irodában dolgozóknak is.
6/6 anonim válasza:
Én most voltam közjegyzőnél. 50 ezer ft. Ott az irodában írtuk meg a végrendeletet. Az eredetit egy páncélszekrényben őrzi és én is kapok egy másolatot. Ennek kb ez a menete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!