Szerintetek normális, hogy már kisiskolásoknak, ovisoknak akarják a szivárvány propagandát nyomni?
Az unokatesómék Németországban élnek, és a 9 éves lányának már rengetegszer erről beszéltek az iskolában. Az Angliában élő barátnőméknek a pre-schoolban ahova az 5.5 éves lánya jár már ilyen szerepjátékokat csinálnak ebben a témakörben. De miért kell ilyen kicsi gyerekeknél most ezt nyomni?
Szerintem még a heteroszexualitást sem kell feltétlenül ilyen kicsiknek a fejébe tömni, hát még ezt.. Én régen kifejezetten védtem a melegeket is, de már én nekem is kihullik a hajam az egész témától és gusztustalannak tartom, amúgy is majd én felvilágosítom a gyerekem akkor és azzal amivel én akarom, az iskolában erre semmi szükség. Csak nálam veri ki ez a biztosítékot mostanában? Pont az Itt van amerika csatornán is téma volt ez mert ott is a 12 éves lánynak már erről beszélnek az iskolában, szóval tényleg mindenhol ezt nyomják és normálisnak tűnő szülők szerint ez rendben van??
"De mondom, én nem vagyok homofób, nekem is volt leszbikus kapcsolatom 10 éve, nekem is van meleg/leszbikus ismerősöm is egyaránt( hozzáteszem nem hirdetik sehol, normális életet élnek, nem is bántja őket senki és nem is értenek egyet ezzel az LMBTQ fertőzéssel)"
Az óvodában/iskolában hallottál róla, hogy ez mennyire buli, és csinálni kell, vagy otthon propagálták a dolgot?
Némileg álszentnek tűnik a hozzáállásod.
79-nek:
Bár nem nekem írtad, amit az előbb leírtál, a hittan óra sehol sem kötelező, az etika, amit alternatívaként lehet választani, az pedig nagyon is hasznos.
(Persze, lehet, hogy az egyházi iskolákban kötelező a hittan, de oda jelentkezni megintcsak nem kötelező.)
Ez a férfiak is szülni akarnak akkora emeletes marhaság, hogy csak na...
Azon túl, hogy kivitelezhetetlen.
1. Nem átalakító műtéthez a szükséges folyamatot akkor tudod megkezdeni, ha az irataid rendben vannak (plusz van szakorvosi papírod az indokoltságról) - tehát papíron már férfi vagy.
2. Biológialig attól még nő vagy, női nemi- és szaporító szervekkel - vagyis teherbe is tudsz esni.
82. Első osztályban választania kell a szülőnek, hogy hittanra vagy erkölcstanra járatja a gyereket.
Ha az erkölcstan/etika tényleg azt a funkcióját töltené be, amit elvileg a gyerek otthonról hoz, tehát felesleges, nem lenne semmi gond.
De a mi iskolánkban hittanon abortusz videót néztek a gyerekek, majd kiselőadást hallgattak az abortusz fúj de rossz, és Isten elleni vétek témában, erkölcs tanon meg random filmeket néztek, amihez éppen kedvük volt, és amit otthon is meg tudnak tenni a gyerekek.
12 évig katolikus iskolába jártam amúgy, kellett járnom templomba meg mindenhova, kötelező volt a hittan, de sosem esett szó sem abortuszról se semmiről amúgy. Semmi ilyesmi témáról nem volt soha szó, az egyházzal is úgy lettem mint a melegekkel, meg a vallással is. Nem utálom, de nem is érdekel!! A gyerekemet sem hordom templomba sem,és ha iskolás lesz lehet az erkölcstant választom neki. Egyszerűen ez a téma sem érdekel, ennyi.
De attól független h katolikus iskola volt nem volt ránkerőltetve a vallás sem, még csak bérmálkozni se mentem meg semmi, nem volt kötelező.
86 Azt sem tanítják sehol,hogy hogyan kell elfogadni,előjogokat adni a különböző ételintoleranciában szenvedő embereknek,vagy hogy kell elfogadni egy cukorbeteget és hogy ezek mivel járnak. Mivel ez is magánügy,akit érint az úgy alakítja az életét,hogy neki jó legyen. A többség hozzájuk sem alkalmazkodik,hogy ők is tudjanak étkezni/kényelmesen létezni,ők megoldják maguknak a saját étrendjüket. Az allergiásokhoz sem alkalmazkodik senki,pedig ezek életveszélyes állapotot idézhetnek elő.
Mindig azoknak kell alkalmazkodni,akik valamiben eltérnek a többségtől. Lehet ezen háborogni,de sajnos így működik a világ. Nagyon sokan sok mindent kikérhetnének maguknak,hogy oktassanak róluk az ovikban,iskolákban mégsem foglalkozik velük senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!