Hogyha egy hajléktalan kinézetű ember fekszik a földön, pofozgatod és szólongatod és ha nem reagál kihívod és megvárod a mentőt?
Nem veszem kioktatásnak, örülök hogy írsz. De a balesetet, vagy ha valaki jarókelő egyszercsak összecsuklik, azt most ne vegyük ide, mert nem erről szól a kérdés.
Itt most arról van szó hogy mész az utcán és már ott fekszik valaki a földön, arcraborulva/lehunyt szemmel/magába roskadva/hányastócsában/akármi akiről úgy veszed ki külseje alapján hogy valamilyen szernek a befolyása alatt lehet, és nem túl tiszta alapból a ruhája, haja stb.
Hogy döntöd el hogy kell-e mentő?
Ahhoz meg kell közelítened eléggé hogy érezd az alkoholszagot, vagy bökdösd stb. Sok ember erre nem kapható, mert halálosan retteg a szerhasználóktól, vagy leblokkol éles helyzetben, vagy nem akar segíteni stb.
Aki meg segíteni akar és nem ijed meg az odamegy, elkezdi szólongatni. De utána ha ez nem hoz eredményt, akkor mi legyen? Böködni mivel tudod? Ilyenkor legzést, pulzust kéne csekkolni.
Ezek alapján hívhatsz csak mentőt, nem? Itt a lépcsőhazunkban is volt egy ilyen nemrég, én találtam meg, nagyon megijedtem, hívtam az egyik szomszédot aki pofozgatta a srácot meg letörölte az arcát és végül kiderítette kihez jött így nem kellett mentő. Pedig mikor én megtaláltam, eszméletlennek tűnt.
Tehát ha valaki tényleg segíteni akar akkor bizony oda kell hajolnia a földönfekvőhöz, megérteni mi van és úgy hívni segítséget. Mert sok ilyen eset van. (Persze ha valaki előszőr szembesül ilyennel akkor simán mentőt hív,de aztán arra jön rá hogy tán nem kellett volna és legközelebb nem mer stb).
* itt aki a lépcsőhazban bolt az magahoz tért, maga mondta el hogy kihez jött.
És a 2. számú részegem is magához tért annyira h beszéljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!