Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért olyan elképzelhetetlen,...

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy valaki nem jár sehova?

Figyelt kérdés

Mióta hazaköltöztem (a járvány kezdetekor, mert kollégista voltam) nagyrészt csak itthon vagyok. Nekem nincsenek különösebb elintézendő dolgaim, a család ügyeit pedig a szüleim intézik. Szóval munka után ők járnak boltba stb., én ehhez nem kellek és ők egyszerűbben, gyorsabban el is tudják intézni ezeket (mi távolabb lakunk, nem jó a tömegközlekedés, a szüleim viszont bent dolgoznak a városban és kocsival járnak). Ez egy kisebb vidéki település, itt nincs is sok szabadidős lehetőség, hogy pl. el tudjak járni valahova sportolni, moziba, könyvtárba, kávézóba és hasonlók. Úgyszintén nincsen olyan munkalehetőség sem, amit szívesen csinálnék. Valamint amíg tartott a félév addig online voltak az óráim, tanultam stb., az bőven kitöltötte a napjaimat. Most pedig lefoglalom magam itthon pl. olvasok, tanulok, rajzolok, sorozatot nézek, tornázok stb., elvagyok. A barátaim távol laknak tőlem, majd a nyáron szeretnénk találkozni, de nem olyan egyszerű összehozni és ezért főleg online tartjuk a kapcsolatot. Amíg fel nem oldották a korlátozásokat addig egyáltalán nem is tudtuk megoldani a találkozást. Nyaralni, kirándulni pedig egyáltalán nem szoktunk járni a családdal, barátokkal. Úgyhogy max. egyedül tudok menni bárhová, de ahhoz meg annyira nincsen kedvem.

Szóval ez van. Viszont mindig kérdezgetik rokonok, ismerősök is, hogy mit csinálok, mi újság, megyek-e valahova a nyáron, voltam-e valahol, mi program stb. én pedig mindig elmondom, hogy nem, csak itthon vagyok és talán majd egyszer-kétszer találkozom a barátaimmal, de ennyi. Ezen viszont meg szoktak lepődni és akkor ezen rugóznak, hogy ez meg hogyan létezik, fiatalon, hogyan nem unatkozok, te jó isten, valahova azért csak megyek ugye, csak otthon, biztos antiszociális vagyok, beteg vagyok meg bezzeg ők ennyi idősen stb. Én ezt pedig nem is értem, hogy mi ezen annyira furcsa.

2021. jún. 26. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
18%
És gondolom annyira lusta életképtelen vagy, hogy eszedbe se jut soha, hogy megkérd anyádat, hogy egy cetlire írja fel, hogy mit kell venni és te reggel beutazol tömegközlekedve a városba a következő busszal jössz haza, bevásárolsz, segítesz szüleidnek, hogy ne munka után kelljen nekik bevásárolni. Ha már otthon élősködsz a szüleiden, legalább annyit megérdemelnének, hogy segítesz nekik.
2021. jún. 26. 13:03
 2/6 anonim ***** válasza:
11%
Ja ja lusta vagy nagyon, szégyelld magad!!!
2021. jún. 26. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:
65%
Én sem járok sehová, csak otthon intézkedek, takarítok és főzök. Néha boltba vagy szexelni kimegyek, de annyi.
2021. jún. 26. 13:30
 4/6 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nincs ezzel baj.

Van akinek ez a jó hogy otthon punnyad minden nap.

Csak ez másoknak fura lehet

Nem kell velük foglalkozni

Ha téged boldoggá tesznek a monoton napok egyedül az a te döntésed

2021. jún. 26. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:
67%
sokak számára sok minden elképzelhetetlen ,
2021. jún. 26. 15:30
 6/6 A kérdező kommentje:

1-2 Szerintem ez nem lustaság vagy életképtelenség, ez az ésszerű. Anyukám minden nap bejár a városba a munkája miatt, útba esnek neki a boltok, autóval jár és amúgy szeret is vásárolni. Nálunk nem igazán van olyan, hogy "mit kell venni". Megkérdezi, hogy mi szeretnénk-e valamit, de amúgy minden nap elmegy a boltokba és, ha lát olyat, ami éppen megéri, megtetszik, megkívánja stb., akkor azt megveszi. Ha kérdezném, hogy mit kellene venni, nem tudna rá válaszolni. Mint mondtam nálunk nem jó a tömegközlekedés és nem úgy megy, hogy felülök a buszra, elmegyek a boltba, majd jövök vissza. Több órát kellene várnom a buszra, aszalódni a buszon, még a buszmegállóból gyalogolni a boltba és vissza, kézben cipelni a cuccokat. Ehhez képest anyukám sokkal gyorsabban, logikusabban és egyszerűbben megoldja. Az élősködést meg inkább meg sem hallottam.

4 Nem punnyadok. Minden nap lefoglalom magam valamivel, nem csak úgy fekszem otthon az ágyban. Monotonnak persze hosszútávon valamennyire monoton és ez nem feltétlenül tesz boldoggá, én is szívesen tölteném ennél aktívabban, változatosabban a napjaimat. Viszont erre volt és van lehetőségem, ez van.

2021. jún. 26. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!