Megoldható a mai világban, ha nem akarok temetést halálom után?
Mit kínlódsz a temetéssel.
Utazz egy egy cápáktól vagy krokodiloktól nyüzsgő vízpartra, és azok megoldják majd részvétnyilvánítások nélkül az eltüntetésedet.
Nézd, ha a családod (vagy bárki) megemlékezést akar szervezni, ahhoz nem kell se holttest, se hamvak se semmi. Kár erre így ráfeszülnöd.
Amúgy persze, végrendelkezhetsz erről, de minek?
Mi a célod azzal, hogy "megtiltanád" a gyászt?
Ha csak az, hogy nem akarsz nekik plusz fájdalmat okozni (ami rendes dolog) akkor tudd, hogy a temetés búcsúztató, megemlékezés segít nekik feldolgozni azt, hogy elmentél.
Persze, szomorú, de anélkül is azok lesznek. Így jobban ki tudják adni.
Oké, tegyük fel, hogy nem akarsz semmit, csak, hogy maradjon ott a "hullád" a sufniban - a tárolása sem kis pénz ám és nem is tárolják örökre.
A hamvasztás 200 ezer körül van, mindennel együtt, de ha temetést nem alarsz, akkor ennyiből megússza a család.
Amúgy - miért nem raksz félre erre az esetre?
Nekem pl van tartalékom pont arra, hogy, ha idő előtt meghalnék, akkor a család kifizesse a tametést, a nagypapám is megoldotta, hogy legyen pénz a temetésére.
Amúgy ez a gyászt megtiltani meg hülyeség.
Nyilván megsiratnak páran, ha meghalsz (reméljük nem halsz meg!!!), én is kisírtam a szemem a nagypapám halálakor és 1-2 hónapig gyászoltam.
Sőt, az iskolánkban anno öngyilkos lett egy lány és megsiratták az osztalytársai, mert fájt nekik, hogy meghalt valaki, aki előtt ott volt az élet.
Régi a kiírás, de teljes mértékben egyetértek a kérdezövel!
Csupa képmutatás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!