Házasságot kötni van értelme? én úgy látom, hogy a férfi oldalról nem nagyon van haszon, de veszíteni rengeteget lehet
Azért a sztereótípia az megy! A férjem mérnök öccsét sokáig a fodrász barátnője tartotta el, amin mondjuk fel volt háborodva a fél falú. Egy jó ügyfélkörrel rendelkező, vállalkozó fodrász az röhögve megkeres egy diplomás bért a multinál. Ha fodrász csaj nem lett volna sikeres a szakmájában, a kedves mérnökbarátja sem tudta volna olyan könnyen beindítani a saját vállalkozását, mert bizony a kedves adta az induló tőkét.
És azért már az is durva sztereótípia, hogy a mérnök szakon kevesebb csaj, mert már 10 éve is a saját szakomon fele volt a csajok aránya. Most meg már gépészmérnökire is simán jelenkeznek, az IT meg a legkedveltebb terület, igaz itt inkább másoddiplomaként pl. pont a gyeses kismamák képezik magukat át, hogy home office-ba is tudjanak dolgozni.
Amiben megjelenik a bérkülönbség, hogy ugyanazt a munkát végző alkalmazottak között, a nők sokszor kevesebbet kapnak. (nyílván vannak területek, ahol a fordítottja van pl. modell szakma, de kevesebb)
Szerintem annak aki a vallásos részében nem hisz, annak nincs sok értelme, csak egy papírdarab...
Max ha hitelhez vagy ilyesmihez kell, akkor van értelme.
Esetleg valamilyen állampolgarság megszerzéséhez... vagy gazdag családoknál még ma is megy a "családegyesítés"...
Aki pedig vallásos, ott már erkölcsi alapjai vannak, nem pedig jogi, ott van értelme a házasságnak... persze csak ha betartják azokat az erkölcsi szabályokat...
44
Na veled se lennek egyutt, nem hogy hazasodni, ha igy beszelnel a gyerekemrol, aki lehet az apjanak tekint teged. Jol latszik milyen emberek ellenzik a hazassagot.
Azért tettem ""közé a csak-ot, hogy esetleg látszódjon, hogy arról beszélek, hogy jogilag "csak"... és hogy jogilag nincs benne az örökösödésben...
Hogy ha én is meghalnék, akkor a kb 60millió összvagyonomat a szarrágó nővérem olyan simán venné el a páromtól és a kislányától, hogy az csak na...
Ezért fogom feleségül venni... vallásos részében pont nem hiszek... de ha úgy adódik, az övék legyen az, ami az enyem volt.
Jól látszik, milyen szövegertésűek vannak itt basszus...
Mellesleg hol elleneztem a házasságot?...
Felesleges ezen vitázni.
Amúgy a nő is ugyanúgy veszíthet. A különbség az hogy ha van gyerek akkor az általában hozzá kerül (ami ellen a férfiak többsége nem szokott tiltakozni) és neki egyedül kell nevelni a gyereket ami baromira nehéz munka mellett. Es a gyereket a férfi is csinálta, senki se tartott piaztojt a fejéhez hogy ne védekezzenek. Szóval az hogy ki mit veszít azt gondoljuk át mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!