Hogyan határozhatom meg az MBTI típusom?
Az biztos, hogy introvertált vagyok és az is, hogy nem vagyok szenzor.
Így kiesik 12 db típus a 16-ból. A tesztek mind a 4-et kiadták már. INTJ, INTP, INFJ, INFP. INTJ-ket ismerek és az olvasottak alapján sem illenek rám a tulajdonságai. Szóval marad az INTP, INFJ és INFP. Szerintem inkább vagyok F mint T. Például időben érkezem a találkozókra, nem úgy mint egy INTP. És olyan okos sem vagyok, az iskolában mindig szorgalmas voltam, nem tudom, hogy e nélkül, hogy teljesítettem volna. Szóval most az INFJ és az INFP közt vacillálok. Az INFJ leírása jobban illik rám, de inkább P vagyok. A kognitív funkciós teszten INFP grant és INFJ típus jött ki. Hogy dönthetném el, hogy mi a típusom? Tudnátok segíteni?
"Például időben érkezem a találkozókra, nem úgy mint egy INTP."
Egyébként ez még nem feltétlen jelenti azt hogy ne lennél az a típus, vagy pl. infp.
Mert bármelyik típus a rá jellemző gyengeséget felül tudja írni, ha ügyel rá. Ismerek INFJ-t, Se a leggyengébb funkciója, mégis tökéletesen boldogul a hétköznapi világban, az ügyintézésekben, és én is. Megtanultunk mindketten túllépni rajta, még jobban is csináljuk, mint akár egyes szenzorok. De én nekem mégis olyan félelmeket, szorongást okozott az Se világ, ami csak egy INTJ vagy INFJ-re lett volna jellemző. Objective Personality-t javaslom, ott nézz utána mindegyik típusnak a jellemzőjére, meg funkciókat is jól elmondják.
Kognitív funkcióknál valószínűleg az Fi-Te páros vagyok. Viszont talán az Se az amiben a legrosszabb vagyok. Gyakran a gondolataimba mélyedek, kb. sosem tudom, hogy mi történik körülöttem. Sokszor lemaradok róla, hogy mi történt a környezetemben. De sose hagyok el semmit és az ajtót is mindig bezárom. Bár gyakran aggódom, hogy tényleg bezártam e. Mikor elindulok valahonnan mindig lecsekkolom, hogy maradt e valami pl. az asztalon. Sose kések, de a környezetemben hatalmas a káosz, de ez általában egyáltalán nem zavar. De amúgy szeretek rendszerezni dolgokat, de csak ritkán jutok el a kivitelezésig.
Ha pl. egy tanáromnak, rokonomnak, osztálytársamnak kell írnom akkor szétóvatoskodom magam az ...esteleg, tudnál, lenne szíves, lehetne szó arról ha szépen megkérem... típusú mondatokból barokkos körmondatokban fogalmazom meg a mondandóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!