Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Háztartásbeli anyuka mit...

Háztartásbeli anyuka mit csinál ha felnőnek a gyerekek?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, eddig háztartásbeli anyuka volt. Diplomás, de egy percet sem dolgozott. Mikor végzett az egyetemen, összeházasodtak a férjével, akivel középiskola óta együtt van. Hamarosan jött az első baba és még kettő követte. Azóta otthon van, háztartásbeli. A két nagyobb gyerek már iskolás, ősszel a kicsi is az lesz. Így aztán előbb-utóbb már nem fognak teljes állású anyukát igényelni. Persze a háztartás, hozni-vinni a gyerekeket különórára stb sok időt elvesz, de emellett már lehet munkát vállalni.

Mit tesz egy anyuka ha felnőnek a gyerekei? Otthon unatkozik, helikopterezik a gyerekek körül, vagy munkát keres? A barátnőm férje jól keres, anyagilag nincsenek rászorulva, de egy értelmes nőről beszélünk akinek vannak ambíciói az életben a gyerekeken kívül is. Viszont nulla munkatapasztalata van, nyilván a tudása sem friss hiszen több, mint 10 éve végzett az egyetemen. 34 évesen van esélye normális állást kapnia és karriert kezdenie?

Ő pozitívan látja a helyzetét.

Ha van itt olyan aki hasonló cipőben jár/járt, megosztaná a történetét?

2021. jún. 11. 23:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, van egy ismerősöm 3 gyerekkel, az első megszületése előtt dolgozott 3 évet, azóta semennyit, közben megromlott a házassága, tönkrementek az idegei, alkalmatlan bármilyen munkára, mert nincs gyakorlata semmiben, a férje csak a felnőtt gyerekek miatt nem rakja ki a híd alá, ez mennyivel jobb? Gazdag pasi mellett élt, teli ékszerekkel, míg működött a házassága, most már csak takarítónő lehetne.
2021. jún. 12. 13:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Anyám mindig otthon volt, mégis mindig kiabált, semmire nem volt ideje🤷‍♂️ Én meg egy "rosszindulatú, kiégett" ember lettem.
2021. jún. 12. 13:16
 13/18 anonim ***** válasza:
91%
Dolgozni kell a kapcsolaton és nem megy tönkre
2021. jún. 12. 13:16
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Én jó anya leszek, attól hogy a tiéd sz..r volt :P
2021. jún. 12. 13:29
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Miért lenne egyedül a férfi feladata ellátni a családot? Nem 1800-ban élünk. Szerencsére mostmár nem nézik ki a nőket semmilyen munkahelyről, ugyanolyan eséllyel indulnak egy pozinál. Amíg van példa arra, hogy egy nő munka mellett felnevelt 2-3 gyereket is - sőt akár egyedülálló szülőként - addig nekem ne akarja senki bemesélni, hogy ez lehetetlen és a nőknek bizony otthon van a helyük a gyerekkel. Mondom ezt nőként, aki én is ugyanígy teszek majd ha a gyerekeimet óvodába adom.
2021. jún. 12. 13:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy dolgozhat de miért kéne ha valaki nem akar? Én csak 4-6órában max.

Nekem nincs ilyen megfelelési kényszerem hogy még húzzam is az igát munkában a család és a háztartás mellett.

2021. jún. 12. 13:48
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek, lehet én nem fogalmaztam teljesen érthetően. Nem vitát akartam szítani, nem akartam ekézni a háztartásbelieket, se a dolgozó anyukákat. A nőgyűlölős-leszbikusos kommentet inkább nem is említem, ott valamit nagyon félreolvasott a válaszadó XD

A kérdésem arra irányult, hogy egy olyan nő, aki tanulmányai végeztével anya lett és otthon maradt hogy a lehető legjobban gondoskodjon a családjáról, milyen esélyekkel, lehetőségekkel mehet el dolgozni. A kérdésben szereplő barátnőm nem munkakerülő, megélhetési anyuka, egyszerűen csak az anyaság fontos neki, hogy rendben legyen a házartás, hogy tudjon eleget foglalkozni, játszani, tanulni a gyerekekkel. Ezért választotta hogy otthon marad. Csak most, hogy kevesebb dolga lesz az iskolás gyerekek mellett, már szeretne menni dolgozni. Mikor beszélgettünk erről, ő azt mondta optimista az állásokat illetően, én gondolom úgy hogy nem annyira egyszerű frissdiplomás huszonévesekkel felvenni a versenyt. Nem akarom hogy nagy csalódás érje, mert ő úgymond feláldozta a pályakezdő lehetőségeit a gyerekek miatt, pedig szereti a szakmáját és mindigis abban szeretett volna dolgozni, amellett hogy családot is akartak a férjével.

2021. jún. 12. 16:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Protekcióval lesz csak esélye.
2021. jún. 12. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!