Háztartásbeli anyuka mit csinál ha felnőnek a gyerekek?
Van egy barátnőm, eddig háztartásbeli anyuka volt. Diplomás, de egy percet sem dolgozott. Mikor végzett az egyetemen, összeházasodtak a férjével, akivel középiskola óta együtt van. Hamarosan jött az első baba és még kettő követte. Azóta otthon van, háztartásbeli. A két nagyobb gyerek már iskolás, ősszel a kicsi is az lesz. Így aztán előbb-utóbb már nem fognak teljes állású anyukát igényelni. Persze a háztartás, hozni-vinni a gyerekeket különórára stb sok időt elvesz, de emellett már lehet munkát vállalni.
Mit tesz egy anyuka ha felnőnek a gyerekei? Otthon unatkozik, helikopterezik a gyerekek körül, vagy munkát keres? A barátnőm férje jól keres, anyagilag nincsenek rászorulva, de egy értelmes nőről beszélünk akinek vannak ambíciói az életben a gyerekeken kívül is. Viszont nulla munkatapasztalata van, nyilván a tudása sem friss hiszen több, mint 10 éve végzett az egyetemen. 34 évesen van esélye normális állást kapnia és karriert kezdenie?
Ő pozitívan látja a helyzetét.
Ha van itt olyan aki hasonló cipőben jár/járt, megosztaná a történetét?
Persze hogy dolgozhat de miért kéne ha valaki nem akar? Én csak 4-6órában max.
Nekem nincs ilyen megfelelési kényszerem hogy még húzzam is az igát munkában a család és a háztartás mellett.
Köszönöm a választ mindenkinek, lehet én nem fogalmaztam teljesen érthetően. Nem vitát akartam szítani, nem akartam ekézni a háztartásbelieket, se a dolgozó anyukákat. A nőgyűlölős-leszbikusos kommentet inkább nem is említem, ott valamit nagyon félreolvasott a válaszadó XD
A kérdésem arra irányult, hogy egy olyan nő, aki tanulmányai végeztével anya lett és otthon maradt hogy a lehető legjobban gondoskodjon a családjáról, milyen esélyekkel, lehetőségekkel mehet el dolgozni. A kérdésben szereplő barátnőm nem munkakerülő, megélhetési anyuka, egyszerűen csak az anyaság fontos neki, hogy rendben legyen a házartás, hogy tudjon eleget foglalkozni, játszani, tanulni a gyerekekkel. Ezért választotta hogy otthon marad. Csak most, hogy kevesebb dolga lesz az iskolás gyerekek mellett, már szeretne menni dolgozni. Mikor beszélgettünk erről, ő azt mondta optimista az állásokat illetően, én gondolom úgy hogy nem annyira egyszerű frissdiplomás huszonévesekkel felvenni a versenyt. Nem akarom hogy nagy csalódás érje, mert ő úgymond feláldozta a pályakezdő lehetőségeit a gyerekek miatt, pedig szereti a szakmáját és mindigis abban szeretett volna dolgozni, amellett hogy családot is akartak a férjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!