A "mikor halsz már meg" egyenlő a "rohadj meg","dögölj meg" kifejezésekkel, csak finomabb megfogalmazásban?Vagy?
Figyelt kérdés
2021. jún. 11. 00:30
1/10 anonim válasza:
Mar mitol volna finomabb? Utobbiaknal legalabb az indulat jelzi, hogy nem szo szerint ertik.
2/10 anonim válasza:
Kívánom neked mielőbbi távozásod a testedből.
3/10 anonim válasza:
Igen, bár nem hiszem hogy ez finomabb lenne.
4/10 anonim válasza:
Valójában a "mikor halsz már meg" az, ami konkrétan kifejezi, ha másnak a halálát kívánja valaki, ennél fogva pont ez a durvább (még ha csúnya szó nem is szerepel benne), míg a "rohadj meg", vagy a "dögölj meg" kifejezésnek sokszor valójában semmi köze ahhoz, hogy valóban a másik halálát kívánná valaki, hanem gyakran csak indulatból jövő kifejezés.
5/10 A kérdező kommentje:
01:47
Nem lehet, hogy csak az illetől stílusa, kifejezésmódja más?Aki a "dögölj meg"-et mondta ő mondta régebben azt is, hogy "dögölj már meg te szemét, dögölj már meg", korábban meg azt, hogy "dögölj meg, le van szarva".
08:36
Igazad van, de van, aki nem csak "indulatszóként" használja, hogy "dögölj meg".Emberfüggő, stílusfüggő...
2021. jún. 11. 10:47
6/10 anonim válasza:
Nem tudom ki ez az illető, de kerüld el
8/10 anonim válasza:
2# qrvanagyXDDDD
Épphogy rosszabb ha azt kiabalja dogoljek meg tudom hogy indulatbol mondja/poenbol es higgadtan nem gondolna igy.A mikor halsz már meg sokkal lekezelőbb és szánalmat kelt bennem.
9/10 anonim válasza:
A kérdésben benne van a válasz.
10/10 anonim válasza:
Hát , a mikor halsz már meg, nekem valahogy sértőbb lenne, mint a dögölj meg.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!