28 éves nő létemre nem merek mai napig éjjel a sötétben aludni. Mi okozhatja ezt?
Én 33 éves férfi létemre is utálom a korom sötétet. A redőny mindig fel van húzva, és sokszor a tv-t is úgy hagyom valami olyan csatornán ami nekem nincs, tehát nem villog össze vissza mert az zavar, de azért mégis ad egy kis fényt.
A fürdőszobában mindig égve hagyom éjjelre a villanyt, hogy mikor ki kell mennem éjjel wc-re, akkor se kelljen teljesen sötétben menni.
Az is segíthet, ha beszerzel valami kis állatot aki ott lehet veled éjjel a szobában.
Szerintem az a fontos, hogy biztonságosnak érezd a körülötted lévő környezetet. Ha tudsz egy ilyen helyet teremteni az segíthet. Kényelmes, nyugodt, tiszta környezet, ahol jól érzed magad.
És ne nézz/ olvass túl sok horrort..
De valóban egy pszichológus a mélyére tudna ásni a problémának..
Mitől félsz? Attól higy valaki bemegy a házba? Vegyél riasztót és egy biztonságosabb zárat.
Szellemtől? Ne nézz olyan filmet ami félelmet vált ki belőled. Az van ott a sötétben mint a világosban csak éppen nem látod. És mégis lenne ott valaki akkor ő se látna téged mivel koromm sötét van neki is nem csak neked.
Végül nem kell feltétlenül sötétben aludnod, kislámpába vagy állólámpába egy energiatakaros égő szerintem nem fogyaszt sokat. De vannak ezek a led csíkok. Végülis nem kötelező sötétben aludni. Nem tudom milyen házban laksz de én a szoba előtti kis térben szoktam felkapcsova hagyni néha, az is elég és nem is zavar az alvásban.
Tisztáznod kell magadban hogy mitől is félsz pontosan.
Ha nincs,szereltess racsot ajtora,ablakra(ha korfolyosos haz),legyen riaszto,kamera es jo nagy orzovedo kutyuskak: cane corso,amstaff,roti,napolyi masztiff, kanari szigeteki kutya peldaul.
Egy ilyen alszik a labadnal es szo szerint orzi az almod. Nagyon megnyugtato es kedves elettars. Olyan,mint egy nagy maci. Atolelni olyan,mint egy ember.
Probald ki ezeket a hazorzesre szuletet kutyakat.
Felnottet vegyel es azonnal ellatja a hazorzest es egycsapasra megoldja a problemad.
Szuper. Köszönöm.
Horrort nem nézek mert az még tesz rá nekem egy lapáttal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!