Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan ne legyek ennyire...

Hogyan ne legyek ennyire szigorú önmagammal?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok, eddig éltanuló voltam, most az egyik vizsgára a második legjobb jegyet kaptam (külföldön tanulok és itt betűket kapunk), én mégis nagyon nehezen viselem hogy nem a legjobbat kaptam (Leszögezném hogy idősebb vagyok, már végeztem egyetemet, csak önmagam miatt tanulok, magamnak fizetem, tehát nincs nálam szülőknek való megfelelési kényszer, esetleg ösztöndíj miatt sem tanulok mert azt sem kaphatok a korom miatt). Ilyen esetekben önostorozásba kezdek és depressziós hangulatom lesz. De ugyanez van az edzéssel is, ha nincs meg a napi akkor én szégyellem magam. Akkor is edzek ha fáradt vagyok, és ez általában sérüléshez vezet, a túledzés is jellemző rám. Munkahelyemen ha nem tudtam úgy befejezni a dolgaimat ahogy én gondoltam akkor túlóráztam 2-4 órát is naponta ami ahhoz vezetett, hogy fáradt voltam mindig.

Hogyan változtassak ezen a szigoron? Másokkal szemben nincs semmilyen elvárásom de nem tudok magammal is így tenni.

2021. máj. 26. 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Pszichológussal érdemes lenne beszélni, hogy miből fakad ez a túlzott maximalizmus nálad.
2021. máj. 26. 09:42
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy olvasom eléggé maximalista vagy. Ez nem feltétlenül rossz, dolog, de ne hajszold túl magad. Van ötleted, hogy mi állhat a háttérben ami miatt ilyen sokat vársz ell magadtól? Biztos nem másnak akarsz megfelelni, így neveltek téged, vagy csak úgy gondolod, hogy így juthatsz előrébb? Csak akkor tudjuk orvosolni a dolgot, ha az okát is tudjuk.
2021. máj. 26. 09:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem tudom miből lett a maximalizmusom, előző szakomon örültem én annak is ha épphogy meglett a vizsgám. Bár lehet, hogy azért lettem ilyen mert elhagyott az exem és úgy érzem azóta hogy nem vagyok elég jó és mondjuk ez kihatással van arra is hogy nem merek ismerkedni sem.
2021. máj. 26. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!