Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudják megállapítani...

Hogyan tudják megállapítani kinek nem érvényes a védettségi igazolványa?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy sokan nem jelennek meg a második Covid védőoltáson,így a kártyájukat érvénytelenitik. De egy pincér a kávézóban , vagy állatkerti dolgozó hogyan tudja megmondani kinek érvényes?

2021. máj. 23. 17:22
1 2
 1/20 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
81%
Beolvassák a QR kódot.
2021. máj. 23. 17:26
 2/20 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem ezt egyelőre nem mutatja. Vagy igen, mutat végdátumot?

2021. máj. 23. 17:29
 3/20 anonim ***** válasza:
87%
Kiírja, hogy a státusz érvényes. Ezt át lehet állítani érvénytelenre.
2021. máj. 23. 17:33
 4/20 anonim ***** válasza:
38%
Ez jó kérdés, nyilván a határon vagy a reptéren le tudják ellenőrizni, de egy ételbárban nem.
2021. máj. 23. 17:40
 5/20 anonim ***** válasza:
97%
Bárki letudja ellenőrizni akinek van okostelefonja, vagyis egy ételbárba is a pincér. Ahogy mindenki magának otthon okostelefonnal betudja olvasni a QR-kódot és kiírja, hogy érvényes-e. De én még senkit se láttam, hogy beolvasta volna...
2021. máj. 23. 17:46
 6/20 anonim ***** válasza:
62%
Szomorú hogy nem olvassák be
2021. máj. 23. 18:30
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

Eleve hülye dolog volt szerintem megelőlegezni egy ilyen, ennyire nem egészségtudatos népnek, mint a magyar a bizalmat azzal, hogy egy kétoltásos széria után első tagja után már előre kiküldöm a kártyát, a második előtt. Sőt, én nem is értem. Tizenegynéhány éve dolgoztam egy nyugat-magyarországi, vas megyei gyógyfürdőben, ott már akkor az volt a divat, ha jött egy új munkavállaló, vagy új csókosok kerültek megfelelő zsíros pozíciókba, és kellett belépőkártyát adni nekik, akkor az illető amíg elment a mindenhol már akkor is kötelező orvosi alkalmassági vizsgálatra, addig kinyomtatták neki a belépőkártyáját. Minden alapvető adat felvitelével (előre legyártott chipes plasztikkártyák mellett) nem több, mint 15 perc egy-egy ember felvitele. Ezt is meg lehetne csinálni így, és nyilván azt is tudni lehet durván, hogy meddig érvényes a 2. vakcina hatása. (Az pedig a Napnál is világosabb, hogy nyilván nem örökre)

Hogy milyen adatok kellenének? Név, születési hely és dátum, esetleg anyja neve, oltás dátuma, érvényesség dátuma, TAJ szám. Pont. Ennyi untig elég lenne.

2021. máj. 23. 18:51
 8/20 anonim ***** válasza:
34%
Miért hiszitek azt hogy az étteremben van erre idő? Nem kérik fentről hogy én ellenőrizgessem a telefon meg nem is lehet nálunk. Ráadásul gyorsétterem, van kb 5 percünk felvenni a rendelést én közbe ellenőrizzem az igazolványt szkennelgessem, találjam ki mit enne szóljak rá a hülyére aki maszknélkül jött be hogy vegye fel a maszkját és fizetessem is le. Szóval nem nem kezdünk el kajáldában kártyákat szkennelgetni, nincs ennyi időnk, nincs eszközünk de idegrendszerünk sem. Mellesleg egy napos oltással is jönnek hogy ők bent akarnak enni ott a papir hogy megkapta az oltást délelőtt azt mutogatja és ha közlöd vele hogy nem fogadhatod el csak a plasztik kártyát akkor neki áll felljebb, mint ha a 3 órával ezelőtti oltás már kifejtette volna a hatását.
2021. máj. 23. 19:32
 9/20 anonim ***** válasza:
79%

Én értelek, utolsó, de akkor mi értelme volt ennek a kártyakiállítós cirkusznak? Szerinted?

Van valakinél egy érvénytelen sz.r, ő bemehet, másnak nincs semmilyen, ő nem mehet be? És akik bent vannak, azok hamis biztonságérzetbe ringatják magukat? Nem feltétlenül tőled várnám el, de egy nyugdíjast nem lehetne odaállítani a bejárati ajtóhoz? Vagy ha erre nincs idő, mert gyorsétterem, akkor a maszkot fölvetetni?

2021. máj. 23. 20:16
 10/20 anonim ***** válasza:
94%

9 a maszk még mindig kötelező zárt térben, egyedül az asztalnál evés idejére lehet felvenni, nincs olyan hogy akkor azt kéne felvetetni velük mert azt eleve hordani kéne. Az értelmi fogyatékosok akikhez 5 percig beszélnem kell mert bejönnek maszk nélkül mikor kint van az ajtón és mindenhol máshol is hogy a maszk kötelező bent, már más kategóriába tartoznak.(igen ha valaki nem tudná érvényes kártya mellett is kell bent a maszk ugyan ugy vonatkozik mindenkire, én is ugyan úgy hordom pedig be vagyok oltva de ha 10 órát vagyok bent akkor 10 órát hordom ez van)

Magával a rendszerrel nem lenne am akkora baj ha mindenki tájékozódna és követné az előírásokat de hát ez luxus.

2021. máj. 23. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!