Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyereknek vagy felnőttnek...

Gyereknek vagy felnőttnek jobb lenni?

Figyelt kérdés
Ki melyiket preferálja és miért?

2021. máj. 22. 16:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nyolcadikosnak, már te vagy a legnagyobb a suliban, a tanárok is rátok figyelnek, és azt hiszed jön valami nagyon jó majd.
2021. máj. 22. 18:20
 22/26 anonim ***** válasza:

"Meg ott van a saját magad által magadhoz vett luxus, ami szintén rabláncon tart: fizetned kell a közüzemi számlakat, mint a katonatiszt, illetve a telefont, internetet, és a kocsival járó dolgokat - ha van kocsid. Ez lenne a szabad élet?"

Szerintem nagyon jól rátapintottál a lényegre! A legtöbb felnőtt saját magát teszi rabszolgává azáltal, hogy olyan termékeket vásárol, amik utána hónapról hónapra pénzt visznek el a zsebéből (pl. nagyobb ház, drágább kocsi) ahelyett, hogy olyan dolgokat vásárolna, ami havi szintű készpénzáramlással jár.

"Mi az, hogy "mennyire"? Ennek mértékegységei vannak?"

A #17-es válaszát még annyiban egészíteném ki, hogy nem csak az alkalmazotti lét létezik. Lehet dolgozni vállalkozóként - ráadásul ezen belül is több fokozat létezik. Van olyan vállalkozó, aki közvetlenül ki van szolgáltatva a vevőinek (elsősorban az egyéni vállalkozók és a kkv szektor vezetői). Nekik kvázi egy munkahelyük van, ami nagyon hasonlít egy álláshoz - nem beszélhetünk igazi szabadságról. Ezen kívül van a cégvezető réteg (elsősorban a 100 főnél több embert foglalkoztató cégek tulajdonosait értem ide), akiknek nem munkahelyük, hanem rendszerük van. És vannak a befektetők, akik nem az embereiket, hanem a pénzüket dolgoztatják.

A fentiek közül csak a cégvezetők és a befektetők élvezhetnek - a pénzügyi intelligenciájuknak megfelelő mértékű - szabadságot. Tehát, igen, szerintem a munkaadónak (értsd: a főnöködnek, a vevődnek, vagy a piacnak) való kiszolgáltatottságnak valóban léteznek szintjei. Ezeket a szinteket közülünk a legtöbben el sem tudjuk képzelni. Egy átlag ember és Gattyán György között legalább annyi szint különbség van, mint Gattyán és Soros György között. És az igazán gazdagok, akik közül a legtöbben láthatatlanok (pl. a Rotschildok) csak ezután következnek. Nekik már tényleg nem főnökeik, hanem csak vetélytársaik léteznek.

2021. máj. 22. 19:08
 23/26 anonim ***** válasza:

"A legtöbb felnőtt saját magát teszi rabszolgává azáltal, hogy olyan termékeket vásárol, amik utána hónapról hónapra pénzt visznek el a zsebéből (pl. nagyobb ház, drágább kocsi) ahelyett, hogy olyan dolgokat vásárolna, ami havi szintű készpénzáramlással jár."

Egyetértek. Tanmese a gazdag emberről aki azért gürizik, hogy majd valamikor ücsöröghessen a vízparton.

De az is lehet, hogy csak mi szegényebbek biztatjuk ezzel magunkat.

2021. máj. 22. 19:14
 24/26 anonim ***** válasza:

"Nekik már tényleg nem főnökeik, hanem csak vetélytársaik léteznek."

Na de még egy Rothschild (nevezzük így, aki a piramis csúcsán van) sem tud szabadon hátradőlni, neki is a megfelelő döntéseket meghoznia, különben bedarálják a vetélytársak. Szóval a #11/#15 által áhított szabadság senkinek nem sajátja.

2021. máj. 22. 19:18
 25/26 anonim ***** válasza:
*megfelelő döntéseket KELL meghoznia
2021. máj. 22. 19:19
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Azt se mindegy hogy kisgyerek, vagy idősebb gyerekkorról van szó, legalábbis nálam. 6-7 éves koromig imádtam gyereknek lenni, vagy még talán 9 éves koromig is. A tanulás még szinte gyerekjáték volt. A szüleim se voltak kimondottan szigorúak. Szinte csak a játékkal voltunk elfoglalva a tesómmal. A szomszéd gyerekekkel meg bandáztunk a környéken nyaranta. Az tényleg felhőtlen, gondtalan gyerekkor volt. Rengeteget játszottunk a közeli parkban, de messzebb is elkószáltunk, meg sokat rosszalkodtunk is. Igazi csibészek voltunk. Persze ez már régen volt a 80-as évek közepén, végén, és nem olyan volt mint a mai gyerekeknél, akik mindent megkapnak, és mobilozhatnak, meg játszhatnak számítógépen és ps-en. Nekünk meg volt bicikli, tollas, labda, meg kazettás magnó amivel zenéket vettünk fel a rádióból. Meg néha egy egy játék, pl játék gépisztoly. De ezek nélkül is el tudtuk magunkat foglalni, csak gyermeki fantáziára volt szükség. A parkban, meg a susnyásban búvóhelyeket építettünk, meg úgynevezett "lakásokat" gallyakból meg levelekből. Az egyik szomszéd földjéről meg egyszer tököt loptunk, az meg megkergetett minket, a tesómnak a lába ki is ficamodott, annyira szaladtunk a közeli töltésen keresztül. Meg a vonatsínre kavicsokat, és pénzérméket raktunk, és vártuk a vonatot, hogy kilapítsa őket. Szóval nagyjából ilyesmi volt, de mindig jó szívvel gondolok vissza ezekre az időkre, és bátran állíthatom, hogy felhőtlen volt 1-2 dolgot leszámítva. Ezért is szerettem ezt az időszakot. Bár a felnőtt korral is meg vagyok békülve, csak az a baj, hogy nem vagyok már kimondottan fiatal.
2021. máj. 22. 19:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!