Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az miért van, hogy én mindenki...

Az miért van, hogy én mindenkire emlékszek óvodából, általánosból, középiskolából és játszótérről, játszóházból, csak én rám nem emlékszik senki? Ennyire lúzer lennék?

Figyelt kérdés
Én mindenkire emlékszek kb., akivel gyerekkoromban játszottam. Nyilván azokra nem emlékszek, akikkel modjuk egyszer-kétszer játszottam, de akikkel homokvárat építettem oviba meg akikkel a játszótéren bandáztunk, azokra igen. Viszont ők nem emlékeznek rám. Senki. Akárkire ráírok, megkérdezi ki vagyok. Oké, nevemet elfelejtette, oké, képről nem ismer meg. De amikor leírom neki, hogy mit csináltunk együtt, akkor mindig azt mondja mindenki, hogy nem emlékszik rám.
2021. máj. 16. 14:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én az óvodás, alsós ismerőseimre, történtekre jobban emlékszem, mint az elmúlt 5-6 év embereire. De lehet, hogy azért is, mert most ugye dolgozom, volt egy csomó "átutazó munkatársam" meg monoton napok, munka-munka, Facen van olyan ismerősöm, aki néha ír kommenttet, és nekem el kell gondolkodnom, hogy ki a f ez, és honnan ismer engem.
2021. máj. 16. 15:38
 12/16 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen normális, ha az ember nem emlékszik ennyire régi emlékekre, az agy általában törli a régebbi kevésbé fontos emlékeket, hogy teret adjon az újaknak, szóval szerintem arról lehet szó, hogy neked valamiért aktívabb az agyadnak ez a területe, mint az átlagembernek.
2021. máj. 16. 15:40
 13/16 anonim ***** válasza:
Én emlékszem a régi osztálytársaimra, tanáraimra, ha a külsejükről nem is ismerem meg őket, névről akkor is megismerném mindet.
2021. máj. 16. 16:58
 14/16 anonim ***** válasza:

7-es, igen, tudom, hogy vannak támpontok, éppen ezért érdekelnek az ilyen esetek. Mert ugye azért kell a támpont, mert egy egyéves nincs tudatában az időnek, hogy "ma február 1-je van, szerda, és egy éves vagyok". Én azért nem emlékszem, mert nem történt semmi ilyen "támpont"?

Pl. a tesóm születése után 1 hónappal lettem 3 éves, és nem emlékszem anyukámra terhesen. Ugyanígy 3 voltam, amikor megtanultam olvasni. Semmire nem emlékszem a folyamatból. Anyukám azt mondta, hogy folyton mentem hozzá könyvekkel, hogy ez milyen betű, az milyen betű. Maga a folyamat sötétség.

2021. máj. 16. 17:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vagy lúzer. Csak az átlagnál jobban emlékszel személyekre, akik valamilyen szinten az életed részei voltak.

Voltak olyan általános iskolás osztálytársaim, akikkel egy oviba jártunk. Szám szerint nyolcan. Harmadikba megkérdezték, hogy kik jöttek egy oviból, és szinte csak 2 ember mondta a nyolcból, hogy ők egy oviból jöttek, onnan ismerik egymást. Én meg mondtam, hogy én is az ovis társuk vagyunk, még a Pistikével együtt mondtuk a verset a ballagáson, a Marikával meg Anyák napján egymás mellett álltunk, de néztek rám bambán.

Nem rég volt osztálytalálkozónk, 30+ fölöttiek voltunk. Nálunk régen úgy volt, hogy a szülő felmehetett a gyerekért az osztályterembe és várakozhatott a folyosón. Az volt a szabály, hogy aki jó volt, az nyithatott ajtót a szülőknek és elmondhatta a szent szöveget: "Jó napot kívánok! Tessenek befáradni!" Senki nem emlékezett erre, hogy mi nyitottunk volna ajtót, de én még arra is emlékszem, hogy ki volt az, akivel először ajtót nyithattam (párosával mentünk).

2021. máj. 16. 19:38
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Átlag feletti memóriád van, és átlag alatti szociális életed :D
2021. máj. 17. 05:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!