Belemenjek ebbe? Vagy ez is hasonló, mint az MLM-es átverés?
A Grawe osztrák életbiztosítóról van szó. Egy barátom vitt el egy házi előadásra, ami mint kiderült nem is igazán elődás volt, mint inkább az én meggyőzésem :).
Kb. 3 órán át beszéltek hozzám, végére már nagyon untam, de amit ajánlottak az végül is nem hangzott rosszul: évente befizetek nekik tetszőleges összeget (100 ezret mondtam, erre már azt mondták, hogy sok pénzem van :D ), és 30 év múlva ennek a sokszorosát kapom vissza, amennyiben addig nem nyúlok hozzá. Mondták, hogy követi az inflációt, és még atombomba ellen is véd (mármint ha Ausztriára ledobnák) :D. A nagy szavaktól eltekintve látnám benne a potenciált, mert szeretnék magamnak normális "nyugdíjat", mert az itthon rendes munka után sem lesz. Az a baj, hogy 30 év viszont sok idő, ezt fogalmam sincs kin tudom majd akkor számonkérni, ha valami nem úgy sül el.
Ennek a biztosítóval van valakinek tapasztalata? Ne menjek ebbe bele?
Egy szimpla nyugdíjbiztosítást ajánlottak neked. Nem hülyeség, de sok más biztosító is kínál ilyen termékeket. A Grawe biztosításánál vannak jobb hozamú biztosítások is. Ha hosszú távon tervezed (és 30 év az hosszúnak számít) érdemes magasabb kockázatú és ezzel magasabb hozamú biztosítást választani. Elég ha futamidő vége fele váltasz vissza valami biztonságosabb alapba.
Ha nagyon óvatos vagy akkor jó a Grawe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!