Mi történne, ha kevernék a különböző COVID vakcinákat?
Van olyan kísérlet, amiben Pfizert kevernek Astrazenecával, még nincs eredménye. Elvileg ugyanolyan hatásos, vagy akár hatásosabb is. Németországban a fiatalok, akik elsőre Astrazenecát kaptak, másodikra mrns vakcinát kapnak a vérrög képződés veszélye miatt.
A Sinopharmot nem tudom, hogy lehet-e keverni. Elképzelhető, hogy ebben az esetben szükség lesz mégegy Pfizerre. A háziorvostól kéne tanácsot kérni.
Úgy tudom, hogy 28 nap után ment el eredetileg 2. kínai oltásra viszont egy hiba miatt Pfizert kapott helyette és ezért kell egy 3. is ami szintén Pfizer lesz.
Egyébként mennyi időnek kell eltellnie hogy másikat kaphasson valaki, hogy működik ez ha szabad kérdeznem?
Minden oltásnál más, hogy mennyi időnek kell eltelni a második oltásig.
Astra Zeneca esetében a leghosszabb ez az idő, kb 2, 2,5 hónap, a többi oltás esetében kb 3-4 hét.
A kínait pont nem tudom.
Ha allergiás reakció miatt kell másik oltás, akkor Sinopharm esetén legalább 14 napnak kell eltelnie a kétféle oltás között. De te azt írod, hogy nem emiatt történt, viszont bajt nem csináltak. Egyébként itt az összes oltásról megtalálod a tájékoztatót, és ez is benne van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!