Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért pont az aktív, dolgozó...

Miért pont az aktív, dolgozó korosztály marad ki a Pfizer oltásból?

Figyelt kérdés

Öregek Pfizert kaptak.

Eü dolgozók is.

Tanárok is.

És most a 16-18, majd a 12-15 korosztály is.

De a többiek, akik nem portyáznának az oltasért, miért csak a szutyok keleti és a vérrögös Astrát kapják?

2021. máj. 3. 16:27
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Megbízható. Ja Conterganról hallott valaki? 15 év után.....
2021. máj. 3. 19:23
 32/41 anonim ***** válasza:

Miért nem fogják már fel az emberek, hogy minden oltóanyag ugyanolyan jó?!

Imádom, hogy 3, Facebook-on elolvasott újságcikk után mindenki orvosnak meg virológusnak hiszi magát, közben 1 évvel ezelőtt azt se tudták, hogy mit jelent az mRNS, adenovírus és hasonlók...

Az egészségügyi dolgozók azért kaptak Pfizert, mert az érkezett először Magyarországra és minél előbb meg kellett kezdeni az oltásukat, hiszen ha kidőlnek az orvosok, apolók (stb), akkor nincs ki gyógyítson a kórházakban. Őket december végén elkezdték oltani, de aki akkor nem kaphatott (pl. aki akkor elkapta a vírust), azt később mással is oltották. Én ismerek olyan ápolókat (volt egyetemi csoporttársaim), akik akkor betegek voltak, később oltották be őket AstraZenecával.

Orbán kitalálta, hogy gyorsan ki kell nyitni az iskolákat április 19-én, ez miatt a tanárok oltását is gyorsan kellett megszervezni. Az ő oltásuk április elején kezdődött. A Pfizer (és Moderna, csak abből kevés érkezett), amit kortól és krónikus betegségtől függetlenül bárkinek adható, ez adja a leghamarabb a védelmet, a 2 adag között csak 3 hetet kell várni és ami a legjelentősebb volt, hogy ezt utasítják vissza a legkevesebben. Másképp még most is őket oltanák.

A 16-18 éveseket (meg később 12-15 éveseket) azért ezzel oltják, mert a Pfizer az egyetlen oltóanyag, amit teszteltek ezen a korcsoporton. Nyilván, ha a Szputnyik, Astra és Sinopharm is végez tesztelést ezen a korosztályon, akkor ezek is adhatók lesznek nekik.

Egyébként meg semmi baj nincs egyik oltóanyaggal se, elég durva ilyeneket mondani, hogy "szutyok keleti". Miért lenne "szutyok"? Évtizedek óta alkalmazott módszerekről beszélünk. Illetve több millió ember lett beoltva Szputnyikkal és Sinopharmmal, és nem történt semmi baj.

A másik, fellett kapva ez a vérrög dolog. Csak érdekességnek, elolvastam itthon a fogamzásgátló (Lindynette) betegtájékoztatóját, nem gyakori (1000 nőből 1 vagy több) és ritka (10 000 nőből 1 vagy több) mellékhatása a mélyvénás trombózis és embólia, de ír még olyan szépeket is, mint a rosszindulatú emlődaganat, májdaganat, vesekárosodás, sztrók, stb. De a fog.gátlótól mégsem félnek az emberek. Ha jól tudom, több, mint 25 millió ember lett beoltva AstraZenecával, és ebből 80 valahány esetben volt trombózis. Ez borzasztó csekély arány. És ezt össze lehet hasonlítani azzal, hogy oltás nélkül is hány ember kap trombózist egy évben Magyarországon.

,,Egy 80 felettinek aki kb él még pár évet, teljesen pocsékolás a jó minőségű nyugati vakcinát beadni " - ez egy borzasztó undorító szólás volt. Attól, hogy valaki idős, attól még nem ér kevesebbet az élete, mint a tiéd vagy az enyém, vagy bárki másé. Kíváncsi lennék, ha a te nagyszüleidről/szüleidről lenne szó, akkor is így gondolkoznál-e és megmondanád-e nekik, hogy "Bocs mama, de a te maradék pár éved nem ér annyit, hogy megkapd ezt az oltást."

2021. máj. 4. 14:32
 33/41 anonim válasza:
57%
32-es nekem nem azzal van a bajom, hogy a diákokat beoltják, hanem miért kell kampányszerűen soron kívül miért nem lehet regisztrálni csak, aztán ha sorban odaérnek akkor kapnák meg. Miért veszélyeztettebb,mint én a 31 évemmel?! Ha már úgy döntöttem beoltatom magam, akkor azzal szeretném, amit úgy érzem a legkevesebb ellenérzés nélkül elfogadok. Nálam ez a Pfizer.
2021. máj. 4. 17:01
 34/41 anonim ***** válasza:
72%

Na abban már én sem látok logikát, hogy miért nem előbb a felnőttek kapják meg, és utána kezdik csak a fiatalokat. Talán mert a kormány úgy gondolja, hogy a felnőttek bármit kaphatnának és a saját döntésük, hogy inkább várnak egy bizonyos fajtára. Vagy nem tudom.

Őszintén, én sem látok semmi logikát a kormány járványkezelésében.

(32-es voltam)

2021. máj. 4. 19:11
 35/41 Cubina ***** válasza:
0%

Én nem vagyok oltáspárti, de ez a hozzászólás a kérdezőtől kiütötte nálam a biztosítékot:

"Egy 80 felettinek aki kb él még pár évet, teljesen pocsékolás a jó minőségű nyugati vakcinát beadni 😕"

Akkor is pocsékolásnak tartanád "a jó minőségű nyugati oltást", ha édesanyád lenne 80 év feletti, és rettegne a vírustól? Tőle is sajnálnád a szerinte világmegmentő vakcinát? Vagy ha te lennél 80 év feletti, magadtól is sajnálnád? Aki idős, annak már úgyis mindegy arra a pár évre, ami még hátravan, jó neki a szar is?

Neked, életerős aktív dolgozónak jobban szükséged van rá, mint egy beteges idősnek?

Egyébként meg honnan tudod, hogy a Pfizer jobb? Csak mert azt tömték az emberek fejébe? Az összes oltást most tesztelik az embereken, egyik sem véd 100%-ban, azt sem tudják biztosra, hogy hány dózis kell, pontosan meddig nyújtanak akármennyi védelmet, milyen időközönként kell ismételni, és hogy mik lesznek a rövidebb/hosszabb távú mellékhatásai.

Nem látjátok, mi folyik itt? Fiatal, egészséges, erős immunrendszerű emberek rettegnek és követelik az ilyen-olyan oltásokat, sajnálják másoktól a szerintük jobbat, egymásnak esnek, gyűlölködnek, anyáznak, idiótásznak, mások halálát/lélegeztetőgépre kerülését kívánják. Milyen ember az ilyen? Ember egyáltalán?

Nézzétek meg, hogy 2019. december óta a majd' 10 millió magyarból hányan haltak meg összesen magától a vírustól. Azt is a korona számlájára írták, ha valaki más betegségben szenvedett, és pozitív volt a tesztje.

A teszt egyébként sem megbízható, mert nem az új koronavírusra lett kalibrálva, a német laboratórium amelyik kifejlesztette, nem is rendelkezett a vírussal, ami létfontosságú lett volna a teszt kalibrálásához.

Tudom, hogy sokakat tényleg elvitt a koronavírus, és ez nagyon sajnálatos, de nagyon sokan haltak meg balesetben, rákban, szívrohamban, agyvérzésben, trombózisban, szezonális influenza szövődményében is, valamint azért, mert többek között még a rákos betegek sem kaptak ellátást a korona miatt! Az én sürgős műtétemet is elhalasztották, pedig rákos daganatom volt, az utolsókat rúgtam, kis híján elvéreztem és szó szerint könyörögnöm kellett az igazgatónak, hogy engedélyezze a műtétet. Én megúsztam, mert harcoltam az életemért, de nagyon sokaknak ez nem sikerült. Az ilyen esetek nem számítanak?

A vírus már 2020 januárjában itt volt (tudom, mert számtalan ismerősöm elkapta (köztük én is), csak akkor még egy furcsa, nagyon erős influenzának hitték). Ha azóta nem kaptátok el (vagy nem vettétek észre, hogy elkaptátok) ti fiatal, életerős, egészséges emberek, akkor most miért féltek annyira? Ha ti féltek, akkor mit szóljon egy idős, krónikus beteg ember?

Már az elején megmondta Cilike és Viktor, hogy az emberek 80%-án tünetmentesen átfut a vírus. Több millió emberről beszélünk!

Nyissátok ki a szemeteket, mert csak azt látjátok/tudjátok, amit a kormány/média rátok tukmált és mindent elhisztek, amit mondanak nektek.

És ne kívánjátok mások halálát, mert nem tudhatjátok, hogy nem ti fogtok-e "pocsékba menni" a sok oltástól, mivel életetek végéig (ami ki tudja meddig tart) oltatnotok kell majd, hiszen a szakértők szerint a covid 19-20-21-22, stb. soha nem tűnik már el, folyamatosan mutálódni fog, és mindig újabb és újabb vakcina fog kelleni.

Nem tudom elhinni, hogy tényleg ilyenek az emberek. Undorító, önző, gonosz, aljas, esztelen, rosszindulatú, szégyenletes dolog, amit Magyarország majd' fele művel.

Más országokban nincs ez, csak itt nálunk.

És most le lehet pontozni, de attól még minden szó igaz marad, amit leírtam, és ha már egy ember elgondolkodik rajta, már azt is nagy eredménynek fogom tartani (reménykedem, bár úgyse tudom meg).

2021. máj. 5. 06:42
 36/41 anonim ***** válasza:
Utolsó, te nagyon elhiszel mindent magadnak, amit leírtál, talán akad is benne igazság itt-ott, de a nagy része csak fingreszelés.
2021. máj. 5. 08:28
 37/41 Cubina ***** válasza:
29%

Ha van mentős, orvos, ápoló, stb. ismerősöd (aki van olyan bátor, hogy ki meri nyitni a száját), kérdezd meg tőle, hogy a mostanábsn sürgősségire vitt/lélegeztetőre tett emberek közül hányan kaptak oltást? Meg fogsz lepődni, mert jelenleg ők a friss esetek. Oltás után 1-2-3, 9-10-11 akárhány nappal lebetegtek, és most intenzíven vannak/meg is haltak néhányan úgy, hogy előtte egészséges aktív fiatal dolgozók voltak. Persze ezeket az ügyeket a dokik szépen a szőnyeg alá seprik, mondván: SZERINTÜNK NEM AZ OLTÁSTÓL VOLT. Boncolás nincs ugyebár, bizonyítsa be akárki hogy az oltástól haltak meg.

Megmondom én a forgatókönyvet...

Pár nap és ideér az (nem létező) indiai tripla muti. Mindenki tud róla, csak az indiaiak nem. itt meg aki csak tudja, egymás lábát letaposva beoltatja magát most már akármivel, mert mindegy már, csak legyen beoltva. Egyre több lesz mégis a fertőzött, súlyosabb esetek, ráfogják az oltatlanokra meg az indiai mutánsra, közben a beoltott emberek fognak most majd hullani mint a legyek. Persze bizonyítani nem lehet, de senki nem is akarja.

És végszóként, vigasztalásként, annyit közölnék, hogy a gyártók és a szakemberek még azt sem tudják, hogy mennyire nyújt védelmet a covid-19 elleni vakcina a covid-21, re (mert ez van most nálunk), vagy hogy nyújt-e egyáltalán, és melyik vakcina nyújt, ha nyújt. Sajnos erre válasz nem lesz, mert az okosok el vannak némítva, a hülyék meg jól fel vannak hangosítva. És még arra is gondoljatok, hogy magzatokat is oltanak, pici gyerekeket, nagyon gyerekeket annak ellenére hogy nincs elegendő adat erről. Ez viszont már gyermek ellen elkövetett szándékos gyilkosság.

2021. máj. 5. 08:47
 38/41 anonim ***** válasza:
Utolsó az összes orvos ismerős ezt mondja. Persze csak négyszemközt.
2021. máj. 5. 10:54
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

3-as bdkusszolsz.

Regisztrálj te és várd ki a sorod, ráérsz.

2021. máj. 5. 12:27
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Az nem zavar hogy általános iskolában is volt hogy orosz oltást kaptál? Most meg szutyok?
2021. máj. 7. 09:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!