Lassan vége a koronavírusnak?
Végre nyit minden. Lehet menni a korábban zárt helyekre. Most hallottam a híradóban, hogy az állatkertekben már maszkot sem kell viselni. 5 millió oltottnál màr lagzik is lehetnek és ott nem fogják kérni a védettségi igazolványt. A 16-18 éveseket oltani fogják, tehát iskola is lesz normálisan.
Utazni lehet majd.
Mintha visszatért volna a régi életünk.
Ezek szerint vége a covidnak? Mert gondolom már 4 millió oltottal nem fog visszatérni újra olyan formában mint eddig.
Sokszor nem értem, hogy egyes emberek hogyan képesek önállóan lélegezni ennyire minimális agysejttel...
Ha a kormány leszrta volna a vírust, akkor összeomlott volna az egészségügy, annyi fertőzött lett volna! Így is közel állt hozzá! Ha tudtok gondolkodni, el tudjátok képzelni, milyen következményekkel jár, ha egy ország egészségügye összeomlik!
Vagy negatív példaként lehet nézni Indiát, mi a következménye annak, ha egy ország szrik a vírusra, és túl korán engedi szabadjára az embereket!
De, ott van jó példaként Kína, Ausztrália, Anglia, ahol tényleg brutál módon bezárták szinte szó szerint az embereket a házaikba, és gyakorlatilag alig - alig van már fertőzött.
Ausztráliában már több ezer fős koncerteket szerveznek!
Lehet, mutálódni fog a vírus, nem tudni. Lehet, mind megdöglünk...
De, az is lehet, hogy az oltással vége ennek a kibszott vírusnak, és annyira sikerül visszaszorítani a vírust, hogy együtt tudjunk élni vele, mint az influenzával!
Én sem vettem komolyan a vírust mindaddig, mig egyre több ismerősöm el nem hunyt benne, vagy épp, hogy megúszta!
A főnököm 45 éves életerős, sportos férfi, mégis olyan tüdőgyulladása volt, hogy kishíján félárva lett mind a három gyereke!
Úgy gondolom, feleslegesen koptatom tovább az ujjaimat... Feleslegesen nem vívok szellemi párbajt fegyvertelenekkel, akiknél még a csikéimnek is több esze van...
Amit leírtál az egy idealizált álomkép. Nagyon sokan szeretnének hinni benne. És szerintem itt sem arról van szó, hogy ne szeretnék az emberek a nyitást, inkább arról, hogy nem tartják biztonságosnak. Ha belegondolsz...
... Múlt szombaton, kb. másfél millió ember tartott a második oltásnál, kell 7-10 nap a védettség kialakulásához, tehát róluk lehet elmondani mostanra, hogy védettek.
A "4 millió beoltott" szemfényvesztés.
Hamis biztonságérzetet ad, hogy azt kommunikálják, hogy egy oltás is elég (és kapja is a védettséget igazoló kártyát), és hogy nem hangsúlyozzák, hogy riktábban ugyan de 2 oltás után is meg lehet fertőződni, terjeszteni is lehet a vírust, még ha az ember nem is esik ágynak. Emiatt oltottak körül kialakulhatnak gócpontok.
... Tervezettség és kommunikáció, mint mindig. Továbbra is iszonyatosan zavar. Elvileg a korlátozások azért lettek bevezetve, hogy az egészségügyet tehermentesítsük.
Ezzel szemben a nyitáskor nem azt csinálni és azt kommunikálni az embereknek, hogy minden egyes lépés után megnézzük, hogy milyen hatással van a vírus terjedésére és ennek következményeképp az egészségügyre. Vagy téged nem zavar, hogy még egy kisgyereknek is megmagyarázzák, hogy mit miért csinálunk, mi lesz a következménye, miért várunk, milyen lehetőségeink vannak, neked meg nem?
A múlt szombati tivornyázásnak lesz még utóhatása, mint ahogy tegnapi több ezres tömegeknek is a Pfizer oltás miatt. A mai, további nyitásnak is.
Azért nem nehéz belátni, hogy ilyen feltételek mellett nem lehet felhőtlenül örülni a nyitásnak és attól, hogy nem büntetik, hogy mégy, mint a mérgezett egér, még nem biztos, hogy jó ötlet.
India sajnos tök jó tanmese erre. Ha megnézitek az idővonalukat, ők egyszer már leküzdötték a covidot annak ellenére, hogy szegmentált a társadalom és bizonyos terülek mennyire zsúfoltak és/vagy fejletlenek. Aztán év elejére kialakult egy "legyőztük a vírust" és "nem volt ez olyan szörnyű" mentalitás, a kormányzati kommunikáció pedig ezt erősítette ahelyett, hogy óvatosságra biztatta volna a népet. Tömegrendezvények + "nyertek" maguknak egy saját, jobban terjedő mutánst.
Ahogy már előttem is leírták, a koronavírus úgy tűnik, hogy marad, mint ahogy egy csomó járványt okozó cucc is maradt (pl. himlő, pestis), csak megtanultuk kezelni, elszigetelt esetek, helyi fellángolások vannak. A "vissza akarom kapni a régi életem" helyett szerintem előremutatóbb az, hogy a "a jelenlegi helyzetből szeretném kihozni a maximumot az embertársaim veszélyeztetése nélkül".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!