Azokkal az emberekkel akik hátrányos helyzetben élnek mi lehet a baj?
Anyagi, nyomor
Fogyatékkal élőknél egyértelmű.
Hogy értve mi lehet a baj?
Hát az, hogy fogyatékkal vagy szegénységben kell élniük. Nem értem a kérdést.
#1 vagyok
Ez egy általános szocializációs és (monetáris) politikai probléma. Szegénységben élők mindig is voltak és mindig is lesznek. Nincs elég munkahely, nem fizet eleget a munkahely, nincs képzettségük, nem akarnak dolgozni, nem tudnak dolgozni stb. Az államnak nincs annyi pénze hogy mindenkit eltartson - egyik államnak se a világon.
További szituációk, mint elveszett munkahely, elválás következtében hajléktalan lett és sehova se veszik föl mert hajléktalan, lustaság (sokkal gyakroibb mint képzelnénk), stb.
Nyílván a szegénységnek vannak fokozatai - a nyomortelepen élőket nehéz összehasonlítani a szegénységben élőkkel. Az utóbbinál gyakran heti 40-80 órát dolgoznak, de nem fizetnek nekik eleget. Az iskola nem tanítja meg hogy hogyan kell kitörni a szegénységből, maguktól pedig honnan tudnák? Ilyenek voltak a szüleik is, ilyenek lesznek a gyerekeik is.
A nyomortelepen szerintem ez inkább szocializációs probléma mint bármi más.
"fogyatékkal kell élniük.": társadalmi elfogadás nem megfelelő, így egy idő után feladja az igyekezetet. NEM minden esetben van ez, mert vannak nagyon is törekvő személyek, akik a külső negatív hozzáállást leküzdve is élnek, dolgoznak, stb.
Ha bekerül valaki egy spirálba, nehéz onnan kikerülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!