Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Amerikában ki számít őslakosna...

Amerikában ki számít őslakosnak, bennszülöttnek?

Figyelt kérdés
Indiánok, feketék? Vagy azok is számítanak bennszülöttnek akik fehérek pl. a spanyolok, angolok utódai? A gyarmatosítók utódai? Hisz ők is már évszázadok óta ott vannak. Vagy őket nem veszik annak? Bevándorlók?

2021. ápr. 24. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Indiánok.
2021. ápr. 24. 11:38
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Benne van a névben is hogy "őslakos". Annak a népcsoportnak a tagjai akiknek az ősei először éltek Amerikában. Vagyis az indiánok.
2021. ápr. 24. 11:52
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

Viszonyítás kérdése.

Őslakosnak (native american) az indiánokat szokás nevezni, de ha valaki bevándorol az USA-ba, hozzá képest őslakos az is, aki generációk óta ott él.

2021. ápr. 24. 11:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Spanyolok, angolok utódai, akkor szintén számíthatnak őslakosnak? Hisz több száz éve ott élnek (Texas-iak, stb).. Indiánok egyértelmű, hogy ott azok, de ők főként dél-amerikaiak, persze Kanadában , Oklahomában is vannak indiánok tudtommal. A feketék (afro amerikaiak) minek számítanak Amcsiban?
2021. ápr. 24. 12:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Voltak az indiánok, majd betelepedtek oda a fehérek, akik vitték a feketéket (rabszolgának). Ezt még egy általános iskolás is tudja, a te agyadig hogy nem jutott el?
2021. ápr. 24. 12:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az amerikai közbeszédben az indiánokat hívják "Native American", őslakosnak.
2021. ápr. 24. 12:52
 7/9 A kérdező kommentje:
5ös az általános iskolában mi nem tanultunk annak idején Amerika történelméről, bocs, még közép iskolában sem. Annyit én is össze tudtam olvasni amit okosba leírtál, de nem ezt kérdeztem, hanem hogy kik számítanak őslakosnak, mert erről is több félét lehet olvasni. Kíváncsi voltam ki mit tud erről.
2021. ápr. 24. 15:54
 8/9 A kérdező kommentje:
"Native American" igen, ők az indiánok, magukat nevezik így.
2021. ápr. 24. 15:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Csak az indiánok. Pont.
2021. ápr. 24. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!