Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » SOS! Nagyon stresszes diákok,...

SOS! Nagyon stresszes diákok, ti hogyan tudtok lenyugodni egy szóbeli felelés előtt?

Figyelt kérdés

Holnap töriből felelünk, természetesen online, de kamerát is kell kapcsolni, meg minden és elég sok anyag lett feladva. A töri egyáltalán nem az erősségem, borzasztó nehezen jegyzek meg évszámokat, eseményeket, stb. és a tanár is szigorú. Ma egész délután tanultam, mégis úgy érzem, hogy nem tudok semmit, csak arra tudok gondolni, hogy mindenki végig majd rajtam röhög miközben hülyeségeket dadogok. És nem csak ettől félek, hanem a kamera miatt is, mert ronda vagyok, és ezért a kamera kapcsolástól is hányingerem van. Gyorsan dobog a szívem, izzadok, hányingerem van, megy a hasam, érzem, hogy ma se fogok aludni.

Ti hogy enyhítitek ezt az érzést? Kérlek csak rövidtávú megoldásokat írjatok, ne olyanokat, hogy pl. menjek pszichológushoz, valami olyan kell, amit tudok most alkalmazni. Ez most hülyeségnek tűnhet, de tényleg előre is köszönöm annak, aki segít!

2021. ápr. 18. 23:11
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Oké, hogy szigorú a tanár, de nem lehet megkérni, hogy óra előtt vagy után felelj, mikor a többiek már kiléptek?
2021. ápr. 18. 23:19
 2/6 anonim ***** válasza:
97%

Sehogy.

Felkészülök. Rettenetesen szorongok a beszélgetés első 2 percében.

Ha sikerélményeim vannak már az elején kezdek lenyugodni és pár perc alatt egészen nyugodtan és normál önbizalommal tudom mondani az anyagot...

2021. ápr. 18. 23:21
 3/6 anonim ***** válasza:
62%
Gépről vagy és a monitoron nincs kamera, webkamerád meg nincs és ezért nem is veszel. Ezt mondod azt csá
2021. ápr. 18. 23:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Előtte mosd meg az arcod hideg vízzel az talán egy kicsit felfrissit, lenyugtat nekem szokott segíteni.

De amúgy pont most úgy online könnyebb is felelni hisz nem vagy ott valóban köztük, szóval képzeld el azt hogy magadnak mondod fel a leckét, mintha csak éppen egy átlag nap tanulnál. Csinálj előtte relaxációs feladatokat tele van velük az internet, nagyon hasznosak tudnak lenni pont az ilyen helyzetekre.

Sok sikert a feleleshez, remélem jól fog sikerülni, amúgy nagyon át tudom érezni velem is ugyanez, nekem például kedden lesz egy ilyen feleléses kamerás dolog.. 😣

2021. ápr. 18. 23:28
 5/6 anonim ***** válasza:
22%
Fél kupica pálinka. Nekem mindig segített.
2021. ápr. 19. 00:17
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Stressz ellen próbáld ki,hogy eszel ilyen magnéziumos dolgokat, pl mogyoró.

Amúgy sokszor egyébként csokit mondanak, az is tele van amúgy vitaminnal , csak tudni kell a mértéket. Meg még a B-vitaminos dolgok azok is jól jöhetnek. PL multivitaminos üdítők esetleg, vagy pl ciminisszeletben is van, vagy pl belvitagyöriédesjoreggelt keksz

2021. máj. 2. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!