Miért mondogatják, hogy "oltatni kéne magad, oltatni kéne magad", amikor mindenki tudja, hogy alapvetően a nyitásra legjobban vágyó fiatalabb réteg közül még rengetegen nem kaptak oltást, hiába regisztráltak?
"Akkor hogy kapta el a covidot az oltás után? Ha annyira hatékony?"
Hogy dobhatsz dobókockával 6-ost, ha kb 83% eséllyel nem 6-ost dobsz?
Igen, azt gondolná az ember, ha már ráerőltetik ezt a hülye oltást, akkor nem a kórházban köt ki.
De a negatív példákat sosem említi senki. Akkor ha nem oltatom be magam, ugyanott vagyok. Vagy elkapom, vagy nem.
"Akkor ha nem oltatom be magam, ugyanott vagyok. Vagy elkapom, vagy nem"
Hát nagyon nem. Az előbbi számnál maradva, ha oltatsz akkor kapásból 85%-al kisebb eséllyel kapod el, szóval abszolút nem ugyanott vagy.
A logikád olyan mintha azt állítanád hogy szabályosan közlekedve is érhet autóbaleset, ezért te direkt a szembeforgalomban fogsz haladni, hisz ugyanott vagy. Vagy elütnek, vagy nem...
"5, egészségügyi szakemberként valamivel jobban átlátom ezt az egész helyzetet, mint a magadfajta aki a facebookos konteócsoportokból "tájékozódik", és igen, büszke vagyok rá hogy szorult belém némi társadalmi felelősség."
Akkor néhány kérdés, mind az oltottakra vonatkozik, ha kérhetem, csak igennel-nemmel válaszolj.
1. lehet-e vírushordozó?,
2. fertőzhet-e?
3. megbetegedhet-e a covidban?
4. biztonsággal tudható-e, hogy mennyi ideig védenek a vakcinák?
5. kell-e, a mostani két adag után , újraoltani?
"1. lehet-e vírushordozó?,
2. fertőzhet-e?
3. megbetegedhet-e a covidban?"
Igen, csak sokkal kisebb eséllyel egy oltatlanhoz képest.
"biztonsággal tudható-e, hogy mennyi ideig védenek a vakcinák?"
Évekig biztosan nem. De egyelőre a lényeg az, hogy pár hónapig védjenek amíg elérjük a nyájimmunitás szintjét.
"kell-e, a mostani két adag után , újraoltani?"
Minden valószínűség szerint pont ugyanolyan helyzet lesz, mint az influenza és az az elleni oltások esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!