Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem kellene inkább a március...

Nem kellene inkább a március 8-i állapotot visszahozni addig, amíg a 3 millió beoltott a 2. körös oltásokra fog vonatkozni, az 1. körös pedig legalább 4 millióra? 300 közeli halott szám, többezer fertőzés még mindig és a büntetések is alacsonyak.

Figyelt kérdés
Nem lazítani, hanem szigorítani kell, hogy esetleg júniustól lehessen lazítani. Még mindig túl sokan tojnak a szabályokra, maszk az állukon, orruk alatt az utcán, és rendőrt hívni sincs értelme, mert addigra már elmennek, pedig egy százezres csekk mindenkire nagy hatással lenne. El kell fogadni végre, hogy világjárvány van és NEM mindent kinyitni csak azért, mert az emberek nem bírni ki néhány hónapot anélkül, hogy étterembe zabáljanak, zülljenek valami gusztustalan szórakozóhelyen vagy bohóckodjanak a konditermi tükör előtt, mert a parkban/otthon nem tud edzeni.
2021. ápr. 12. 18:16
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Neked nincs életed, másnak se legyen?
2021. ápr. 12. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
41%
de, igen, szerintem totál igazad van, még nem mentek tönkre elegen a hisztéria miatt, követeljük hogy még több vállalkozás csődöljön be és még több ember élete menjen tönkre! felháborító, hogy egyesek élni és dolgozni akarnak, ahelyett, hogy istenítenék a sok homeofficeos értelmiségit a sírásukkal hogy jajjmindmeghalunk!!44!4!!!
2021. ápr. 12. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A te szempontod is érthető, de én, közel 1,5 éve full HO-ban dolgozom (kemény munka, nem filmezés!).

Mellette időnként még a nyakamba szakadt a 10 éves (tehát alsós, negyedikes!) kisfiam otthonoktatása (duma, hogy minden szipiszupi- nem mi vagyunk az egyetlenek, ahol a szegény szerencsétlen tanerőnek a napi 1(!!) online óra kihívás!).

Vagyunk így most pármillióan. A kisgyerekes munkavállalókról elég sok bőrt lenyúztak màr (tudjuk-tudjuk, magunknak szültünk :D de az 50-es évek óta, mióta a nők is általánosságban dolgozni kezdtek és az oktatás állami feladattá vált

állami költségvetésből... nos azóta nem volt ilyen.

Úgy érzem, elég áldozatot hoztam már: teljes munkaidő (nem herevere!), gyerek oktatása, háztartás, napi több étkezés (igen, ezt is meg kell oldani, nincs irodaház étterme meg sulis menza és bár jók a körülményeink, nem tudok napi 5 étkezést Giannitól rendelni!)

Szóval nekem màr elég.

Most az idősek 90%a és a krónikusok stb beoltva- most már merem mondani: aki veszélyeztetett, most már ő gyakoroljon felénk gesztust.

Én, mi már megtettük ezt feléjük.

Aki fél, szigetelje el magát, megértem, elfogadom, de én már többet nem akarok és nem tudok áldozatot hozni, elég volt.

2021. ápr. 12. 19:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Semmiféle áldozatot nem kellett kb hozni. Nem volt egésznapos kijárási tilalom hónapokig, amely megfékezhette volna a járványt.
2021. ápr. 12. 19:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszolód vagyok.

Szubjektív (mert vélemény), amit írtam: de nekem is sokszázezer más szülőnek igenis áldozat volt a pedagógusok munkájának MINIMUM 50%át elvégezni a sajátunk mellett.

Tudod egy alsós vagy ovis nem veti be magát minecraftozni vagy face-ezni a szobájába (és ez így jó!)- nem tanul abból, hogy

HF; mf12-13/b.

Ha nincs oktatás (jelenleg sincs, ami van, az a normálisnak jószándékkal is a 20%a).

Az én kisfiam pl nyolcosztályos elitgimibe is felvételizett... gondolhatod, hogy nem a napi 1 matekórán készült fel.

Ha a pedagógusok munkája napi 8 óra és annak egy részét nekünk kell elvégeznünk a saját munkánk mellett, akkor az nekünk igenis áldozat és plusz munka- vagy te nem így gondolod?

Nem minden szülő akar féléves lemaradásokat és gyári munkásnak is épp hogy jó funkcionális analfabétákat a gyerekeiből, “meeee kovid van”.

:)

2021. ápr. 12. 20:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző vàlaszoló,

nincs oka a trágárságodnak és oktalan a sértegetèsed is.

Az előző két kommentet írt édesanya vagyok és tudod sajnos az én édesanyám meghalt, nem is értem, hogy mersz így àtkozódni.

Téged minősít. Őszintén remélem, hogy a te felmenőid élnek (ezúton is tiszteltetjük áldozatos nevelő munkájuk nagyszerű eredményét általad :D, lemenőid meg nincsenek, ha mégis, úgy nem ebben a mocskos kommunikációs stílusban edukálod őket.

A HO-ban is értékteremtő munkàt végző emberek nevében is kikérem magamnak ezt a hangnemet, lehet, hogy neked “segged” van (talán a szád helyén is? :) de millióan vagyunk, akik itthonról dolgozunk, sokszor többet és nehezítettebb körülmények között, mint korábban.

Nem tudom, mit kezdenél a kezedben lévő telefonoddal, ha nem lenne fejlesztő, aki dolgozna az appikáción, hogy tudnál banki ügyet intézni, ha leállnának a számlavezető rendszerek vagy nem lenne semelyik közműszolgáltatónál online is ügyfélszolgálat, hogyan jutna el hozzád bármi információ a világból, ha ezen ugyancsak otthon nem dolgoznának emberek milliói otthonról. Az orvos egy receptet nem tudna felírni, ha valaki nem adná a szellemi tudását ahhoz, hogy hálózatba legyen kötve és neked sem lenne sehol a munkaviszonyod, TB jogosultságod, ha elfüstölne minden szerver, de senki nem mentene adatot... és ez mind még csak informatikai terület.

A nyelvtanárok, fejlesztők, pszichológusok is mind ocsmányak szerinted? A mérnök is, aki a terméken dolgozik, amit egyszer használni fogsz vagy a kutató? A fordító/marketinges is, aki megírja még az általad fogyasztott élelmiszer magyar nyelvű tájékoztatóját, gépeid használati útmutatóját?

A közlekedésszervező, akinek köszönhetően van menetrend és te el tudsz jutni orvoshoz, munkahelyre, szeretteidhez?

Hát gratulálok a szűklátókörűségedhez.

Nem kell a feszültséget generálni itt: sajnálatos a vendéglátósok helyzete, de ez nem teszi könnyebbé sajnos mások életét.

A közoktatás nem fizetős. A szociàlisan rászorultaknak és ettől függetlenül a nagycsaládosoknak még az étkezés is ingyenes. Ez nettó ferdítés. A füzetek àra meg nem inflálódott el a coviddal :)

Továbbra is fenntartom a -kultúrált- véleményem. Várom a nyitást, az oktatás újraindulását és tudod sok volt pincér és szakácsnő is bizonyára, aki kisgyereket is nevel: mert ha nem lesz szervezett offline oktatás a kicsiknek, akkor sajnos a munkanélkülivé vàlt, covid sújtotta ágazatban dolgozó családos ember sem fog tudni helyt állni, hacsak nem hagyja magára a 10 év alatti alsós vagy ovis gyerekét.

Hőbörgés helyett csak bele kellene gondolni ebbe is...

Mindenki keresztje más. Nekem az a legnagyobb gondom, amit leírtam.

Ezzel nem kisebbítem másét, de nem tűröm el, hogy trágár, ordenáré módon bárki is nekem álljon emiatt.

Köszönöm és sok sikert neked is a munkaerőpiacon, remélem, találsz állást és ezzel elejét veheted a dühödnek, frusztrációdnak.

2021. ápr. 12. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!