Hogy lett otthonod? (Többi lent)
Nem igazán értem, hogy működik ez, de egyszerűen nem látom, hogy nekem majd amikor oda érek honnan lesz miből finanszírozni azt, hogy hol lakok. Ezért szeretném megkérdezni, hogy ti hol éltek, és hogyan megy ez? Például albérletben, vagy hitelből van a ház, vagy örököltek? Meddig maradtatok a szülőknél, vagy még mindig ott vagytok?
Kicsit aggódok emiatt, és valószínűleg a válaszok nem fognak megnyugtatni, de kíváncsi vagyok.
Szülői támogatással lett házunk, és ennek örökké hálás leszek. (Őket is a szüleik támogatták.)
Részben az én, kisebb részben a párom szülei adtak bele, meg volt némi megtakarított pénzünk is.
Albiban lakunk.
19 évesen költöztem koleszba. Ott jöttem rá, hogy nem akarok hazaköltözni suli után. 25 évesen albiba mentem, akkor csak szobát béreltem, majd 28 évesen engedhettünk meg magunknak a párommal egy külön albit. És azóta itt élünk. Szeretem, hogy a saját életemet élhetem korlátok nélkül, és úgy nem kell tekintettel lennem az "otthoniakra".
18 évesen albérletben szobát béreltem egy csoporttársammal. 22 évesen a párommal béreltem szobát. 25 évesen meg teljes albérletet együtt.
Főleg, amíg még másokkal laktunk együtt igyekeztünk minél több pénz félretenni. Így tavalyra jött össze egy lakás önerő. Beleugrottunk hát. Sokan ijesztgettek a hitel miatt, de nem bántuk meg. Törlesztő annyi, mint az albérletünk volt (95 ezer). Egyedül az önerőre vártunk, ahhoz meg persze áldozatok kellettek (túl óra, másokkal lakás), de megérte azt a pár évet rászánni. Így 27 évesen már összejött. Máshogy sajnos nem tudtuk volna megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!