Köteles vagyok az igazoltatás során a rendőrnek válaszolni?
Szerintem nem, de ha nincs vaj a füled mögött egyszerűbb válaszolni.
Én is jártam hasonlóan, autóval igazoltatott, addig tett fel hasonló kérdéseket. Én válaszoltam, hogy hazafele tartunk a Balatonról. Haza? Hol van az a haza? Már csak pár utca innen. Miután mindent rendben talált az iratokkal jó utat kívánt és mehettünk tovább. Az utas társaim egyike is fellázadt, hogy miért válaszolok, mi köze hozzá? Szerintem viszont csak csevegett amíg a társa iratokat ellenőrzött és titok sem volt benne hova megyünk.
1
Ilyenkor a rendor a reakcioidat ellenorzi. Ha kiszimatolja, hogy feszult vagy, akkor at is nezi a kocsit. Legalabbis itt, USA-ben ezt csinaljak. Azt is nezi, hogy mennyire hiheto a szoveged.
5
Pontosan. Sokan panaszkodnak a rendorokre, en sem kedvelem oket, de nem igazan talalkoztam meg olyannal, akik igazsagtalanok lettek volna.
Nem. Ha nincs bűncselekmény, szabálysértés nem tartozik rá. Belenézhetnek a csomagtartóba etc. Ezentúl semmi.
Igazoltatásba a kérdezősködés nem tartozik bele. Azt kihallgatásának hívják.
Azert beszelget a rendor,mert figyeli,h tudsz-e ertelmes osszefuggo mondatkkat alkotni,beszamithato vagy-e.
A csevegeskor meglatszik,ha ittal vagy kabszereztel. A reakcioidodet is vizsgalja.
En se birom a sunoket. De a kocsiban ulotol tuti ezert kerdez ennyit.
Igazabol ezek a legdiplomatikusabb kerdesek. Ennel csak gazabbakat kerdezhetne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!