Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért "akadnak" ki sokan a...

Miért "akadnak" ki sokan a négyzetméter alapú cuccon az üzletekkel kapcsolatban? Hogy ezt az üzletek hogyan fogják szabályozni?

Figyelt kérdés

Hiszen marha egyszerű: az üzlet tulajdonos csak tudja az üzletének a területét kijön egy szám, hogy x vásárló és egyszerűen ennyi kosarat vagy kocsit hagy kint, kész meg van oldva a probléma.

Hogy azt hogyan lehetne megoldani, hogy a vásárlók is tartsák a távolságok, a válasz egyszerű: sehogy.

A nagyobb üzletek, tesco stb viszonylag könnyebben, hangos bemondóban is figyelmeztethetik az embereket, a biztonsági őr nem enged be vásárlót ha elfogyott a kosár/kocsi, illetve az üzletben is "járőrözhet".

A nagyon kicsi üzleteknek is könnyű betartani, hiszen ott csak 1-2 vásárló fér el. A közepes üzleteknek talán nehezebb.

Szóval nem értem, állandóan ezt látom a facebook-on, minden cikknél rengeteg a nevetős fej, illetve a kommenteket olvasva... Nem hiszem el, hogy ennyi sötét ember van :D

2021. márc. 30. 02:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem azt kellett volna elrendelni, amit a kereskedők kértek, hogy egy családból egy ember menjen vásárolni, a nm alapú korlátozás mellett. A zárt térben azért rosszabb, ha sokan vannak. És a maszkviselésre nem kötelezetteket meg kitiltanám a zárt terekből. Újabban az a gyerekesek új programja, hogy az élelmiszer és barkácsáruházakban nyüzsögnek, apa, anya, két gyerek, süvölvények maszk nélkül visítanak, rohangálnak, mindent összefogdosnak, pedig ők terjesztik tünetmentesen a vírust.
2021. márc. 30. 07:20
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem valahol reális kérés, valahol meg már nagyon elegem van az egész korlátozásból. Persze erre rásegít a jó kis magyar mentalitás is. Pest megyében élek. Kezdem megszokni, hogy időpont nélkül nem lehet sehova belépni, de normális ügyfél koordináció nincs se hivatalban, se bankban, se a postán, se sehol. Ezért csak az anyázás megy és az értetlenkedés, hogy hívták-e már a sorszámomat? Egyáltalán ki "hív"? Ha hív, akkor le vagyok tolva, hogy miért jöttem 10 perccel korábban, vagy éppen 2 perccel később, vagy miért fúj a szél, miért barna a szemem, miért élek egyáltalán!?

Ha konkrét ügyintézőt keresek és várok rá kint fél órát, bent közlik, hogy ilyen üggyel ma nem tudunk foglalkozni, mert a kolléganő éppen máshol helyettesít betegség miatt. Nemáááár!!! A 21. században egy éve tapossuk ezt a vírus és már három nappal előre hányok, ha valami hivatalos helyre be kell lépnem ügyet intézni.

Szóval a bolti korlátozással úgy vagyok, hogy ez már csak egy a sok közül. Én már nem akarok azon háborogni, hogy értelmes-e vagy sem. Értelmetlen szabályok között élünk hónapok óta, ami mindenkit frusztrál. Nem értem, hogy mivel jobb, vagy rosszabb ha az emberek bent tülekednek, mint ha kint, vagy éppen fordítva, de elfogadom, mert már volt lehetőségem megszokni, illetve jó ideje akkor járok bevásárolni, amikor tudom, hogy kevesen vannak a boltokban (alapból ember iszonyom van néhány éve).

Úgy vagyok vele, hogy rendben, legyen nm korlátozás, de akkor 0-24-es nyitvatartás is ott, ahol lehet, hogy legyen lehetőségem akkor menni, amikor kevesen vannak a boltokban.

Egyébként meg én csak annyit kérnék, hogy emberek... tanuljunk már meg emberek maradni egymással szemben. Én elhiszem, hogy mindenkinek marha rossz, de legalább egymást ne nyírjuk ki idegileg. Olyan jól tud esni 1-2 normális szó mindenkinek.

2021. márc. 30. 11:22
 13/18 anonim ***** válasza:
52%
Ez a kosaras otleted marhasag. En pl a virus kezdete ota sose veszek el kosarat. A szatyromba pakolok, onnan a szalagra, majd vissza a szatyorba.
2021. márc. 30. 12:51
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem irigylem a boltosokat.... Nálunk van egy közepes Spar ahol a bejárat és a kijárat között van távolság. Szóval ott úgy tudnám ezt elképzelni, hogy vagy egy szekus vagy egy dolgozó figyeli, hogy hány ember megy ki és mondjuk 10-15 ember után walkie tokien szólnak a bejárathoz, hogy akkor 10-15 fő bemehet. Jah meg aki a bejáratnál van annak kell veszekednie az emberekkel, hogy tartsák be a 1,5 métert. Tavaly tavasszal hasonló volt nálunk a Tesconál, de kész agyrém volt.
2021. márc. 30. 13:20
 15/18 anonim ***** válasza:
36%
Ezzel is arra mennek, hogy az embereket még jobban ki idegeljék. Csak már jó lenne látni kedves emberek, s felébredni a mélyálomból, mert ennek sose lesz vége, ha lesz 1-2 Covidos heti szinten, akkor is ugyanez a “játék” fog menni, ismerve a tavaly ilyenkor intézkedéseket. Ennyire ne féljünk már egymástól könyörgöm, máskor is voltak betegségek, ugyanúgy összetaperolják a kosarat, a zsömlét a boltban, ne higgyétek, hogy ezek az értelmetlen korlátozások mentenek meg minket.
2021. márc. 30. 13:44
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 15-ös! Én is abszolút így gondolkodtam egészen addig, amíg az elmúlt időszakban másfél hónapon belül el nem veszítettem három hozzám közelálló egyént is és egy életerős, szeretett barátom haza nem jött a lélegeztetőgépről. Ugyan minden általam ismert áldozatnak volt alapbetegsége, de cukorbetegséggel, vagy egy kordában tartott magas vérnyomással nem azt érdemli az ember, hogy 58-63 évesen belehaljon egy vírusba. Hetek óta mindennapra jut egy-egy halálhír az ismerősi körömben, vagy olyan rémhírek, minthogy fiatal emberek (30-asok) szívére húzódik a gyulladás, mert nem feküdték ki alaposan a vírust. Egyszerűen nem érezték betegnek magukat, így nem érezték szükségét és az orvos sem írta elő.

A korlátozásokról a véleményemet már leírtam. Nem tartom észszerűnek őket, ahogy ezt sem és továbbra sem rettegek a vírustól, ugyanakkor bevallom, engem megtörtek az elmúlt hetek eseményei és bár nem így, de belátom azt, hogy vigyáznunk kell egymásra.

Ha nekem valaki azt mondta két hónapja, hogy "addig gondolkozol így, amíg egy szeretted lélegeztetőgépre nem kerül", akkor is csak nevetve legyintettem kínomban, hogy nem fog erre sor kerülni. Mostmár értem miért mondogatták ezt.

2021. márc. 30. 14:28
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
16. Az a baj, s nyugodtan lehet lepontozni továbbra is, hogy az emberek, tetszik, nem tetszik, nem mennek el szűrésekre, nem vizsgáltatják ki magukat, azt hiszi, hogy minden rendben, közben közel se olyan rózsás a helyzet. Én is vesztettem már el úgy egy távoli fiatal ismerőst, hogy semmi előjele nem volt a szívbetegségének, sajnos 27 évesen el is távozott, covidtól függetlenül. Amúgy az az érdekes, amióta nyomják, hogy milyen jók vagyunk átoltottságban, azóta folyamatosan növekednek a számok, fiatalok is meghalnak. Sajnos tetszik, nem tetszik, az ember saját magáért felel, nem várhatjuk csak, s kizárólag a másiktól. Lehet te a hozzátartozód figyelt az egészségére, de nem ez a jellemző, sajnos. Én nekem az orvosokban is megrendült hitem, s hiába értenek hozzá, én nem tudok nekik hinni, mióta a rákos nagyapámba nyomták a gyógyszert, s még a hálapénzt is elfogadták, de már nem akartak vele foglalkozni, mert túl idős.
2021. márc. 30. 14:43
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Ez az egész csak egyetlen egy módon tartható be, - de ekkor is csak részben: ha a bejáratnál beengedik a megengedett számú embert és utána záróráig egy kiérkező ellenében engednek be egy újabb embert. De mint utaltam rá, ettől még a vásárlói térben az folyik gyakorlatilag, amit a vásárlók kitalálnak...
2021. márc. 30. 19:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!