Szerintetek meddig tudom megúszni oltás nélkül? Mikor lesz vajon kötelező?
Addig míg minden ember számára elérhető nem lesz.
Utána viszont úgyis rád lesz erőltetve. Nyilván nem lesz kimondva sose, hogy kötelező de egy csettintéssel ezer más úton is beléd tudják erőszakolni.
Én szeptembert tippelek.
#4 Ez nem konteósság kérdése, nyilván én pl. tudom hogy van járvány meg hogy veszélyes, a szüleimet ösztönöztem is hogy oltassák be magukat amint lehet, de én 25 éves férfiként, jó eséllyel már át is estem az egyik variáción tavaly (mivel szüleim mindketten elkapták és 3 hétig szenvedtek tőle, és egy házban élünk), meg se éreztem, annyi hogy 1-2 nappal miután rajtuk kijöttek a tünetek, egyik este kissé túl fáradt voltam meg húzott a fejem, másnapra elmúlt, és ennyi. Két éve iszom kristálygombát, az úgy rendbetette az immunrendszerem hogy egyszer se voltam influenzás vagy megfázott vagy semmi, pedig gyerekként igen beteges voltam.
Most akkor engem minek oltsanak be? Hátha annak a szövődményeibe meg beledöglök? A vírust meg lehet észre se veszem? Pláne hogy alig járok el otthonról, nagy közösségbe sose megyek, maszkot hordok, minden egyéb, mi értelme lenne? Semmi. Aki veszélyeztetett vagy akarja oltsák minél hamarabb, de az olyanokat mint én felesleges, több kárunk lenne belőle mint hasznunk.
Valamennyirre jogos amit mondasz, de annyiben nem értek egyet, hogy az oltás is max millió esetból 1-2 embernél tud olyan autoimmun problémákat (mint pl. A.Z. esetén a vérrög képződés iszonyú ritka esetben) létrehozni, amit maga a fertőzés is előidézne, ebben biztos lehetsz, mivel az oltás is a vírusnak csak egy töredéke, vagy a kínai esetén a teljesen vírus de inaktivált állapotban. Innen logikusan belátható, hogy nálad garantáltan nem okozhat semmii gondot egy oltás sem, viszont közös társadalmi érdek, hogy szinte mindenki be legyen oltva, többet ne kapja el a közeljövőben, így elöljük a járványt és a mutációit. Neked ráadásul átesettként (ha bizonyítható) elég lesz egy adag vakcina is valószínűleg.
Amit meg még az oltás után elhunytakkal kapcsolatban érdemes átgondolni, hogy az oltás sem tesz halhatatlanná más betegségekkel szemben, tehát ha holnap reggel minden magyar beoltanának, akkor kb. 500 beteg meghalna még aznap, mivel átlagban egy nap ennyien halnak meg. Mégsem hozható összefüggése az oltással.
Akit érdekel a biologiai háttér részeletesebben, ezt az oldalt javaslom: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!