Milyen fele hozza állás volt ez a nagyszuleim , dédszüleimtöl?
Nos, az én nagyszüleim is spóroltak a sírra, sírkőre. Sőt, a parcellát is megváltották anno, úgy 40 evvel a haláluk előtt. Idős embereknek ez nagyon fontos volt. Tudni, hogy hol lesznek eltemetve és hogyan. Plusz, megkímélik a gyerekeiket a költségektől. Anyámnak félre van téve a "temetésre való" vagy 20 éve -most 60 eves-időnként tesz hozza, hogy biztosan elég legyen. Nekem, a férjemnek és a gyereknek temetkezési biztosítása van szinten hosszu ideje, ez fedezi majd a temetés minden költségét.
Az emberek többsége nem szeret a halálra gondolni és úgy van vele, majd a hátramaradottak megoldják, amit kell. A maradék viszont gondoskodni akar errol is.
Hogy fontosabb e a sírkőre, még kriptára költeni, mint a házra, az mondjuk egyéni kérdés. 1000 emberből talán 1 mondj a azt, a kripta fontosabb neki. Az o dolga. Szeretni nem kell, egyet érteni se kell vele, de elfogadni és tiszteletben tartani igen.
Hát nem tudom, nem hiszem, hogy olyan szörnyű gondolat az, hogy amikor meghalnak a rengeteg probléma intéznivaló és gyász mellett legalább a sírkő és a temetés árát nem az ilyen lenéző rokonoknak kell összedobni.
Ők még máshogy szocializálódtak, a temető, a sírhely az egy emlék, aminek számukra jelentősége. Ma már kicsit máshogy gondolkozunk erről.
"....legalább a sírkő és a temetés árát nem az ilyen lenéző rokonoknak kell összedobni.
"
Szó szerint. Plusz az is benne van, hogy ha a nagyszülő vagy akárki nem megvásárolta anno a sírhelyet/sirkovet/akármit, akkor a kifejezetten arra szánt nagy nehezen össze kuporgatott pénzét a kedves lenéző rokon inkább másra költi...
De miért kell minden egyes nap feltenni ugyanazt a kérdést, csak mindig átfogalmazva?
Nem unod még?
Igen, addig kell élvezni az életet míg élünk, mert a hullánkat már rohadtul nem fogja érdekelni semmi földi dolog.
Milliószor megválaszolta neked sok-sok ember, legyen már elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!