Elhunyt apuka utan a kiskoru gyerekek öröklik az ingatlant( nem voltunk házasok) a házon hitel van, azt tovább kell törleszteni vagy a hitelt is a gyerekek öröklik majd?
Ha valaki meghal, a gyerekei örökölik a vagyonát.
Az lényegtelen, hogy volt-e masik kapcsolata, vagy hogy veled együtt volt-e az elhalálozás idején, ami számít, hogy az összes gyereke (házassoagokból egyéb kapcsolatokból egy-éjszakás esetekböl) egyenlö mértékben örököl. Az meg végképp nem számít semmit, hogy közös vagy külön kasszát tartottok.
A hitelt meg természetesen törleszteni kell, különben elvész a ház. Ezt a bankkalkell lerendezni.
Akkor en csak akkor maradhatok a házban a gyerekekkel ha törlesztem a hitelt?
Ami nem is az én házam...
"Akkor en csak akkor maradhatok a házban a gyerekekkel ha törlesztem a hitelt?
Ami nem is az én házam..."
Cserébe a gyerekekkel ott élsz, nem kell albérletbe menned, meg tulajdonosokkal veszekedni, félni, hogy felmondanak, stb.
Vedd úgy, a törlesztés van lakbér helyett, nem lesz több, mint úgy lenne és a végén a gyerekeidnek megvan a háza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!