Miért támogatjuk több tízmillió forinttal a genetikai betegek gyerekeket?
Valahogy úgy van ez, hogy nem áldozunk fel egy embert, hogy 100 másik normálisan éljen.
Mindenki eldöntheti, hogy kinek adakozik vagy adakozik-e egyáltalán.
Én is ma ezen gondolkoztam. Amúgy total jogos kérdés, de csak egy válasz van rá: emberségből. Mert azt mégsem mondhatjuk hogy taigetoszra vele, viszont a szenvedesein kötelességünk enyhíteni ha megtehetjük, és ennek része egy korszerű terápia.
De egyébként a közösségnek is fontos az ilyen, mert sajnos lehetsz te is érintett, és akkor nagyon rá vagy utalva a segítségre.
Szerintem itt az SMA betegekre gondol, hogy abból a pénzből, amit összekalapoznak nekik, több gyerkeet meg lehetne menteni,
Aki nem SMA beteg, hanem valami más, könnyebben gyógyítható gondja van. Ez így is van, de:
-mindenki eldönti, kinek akar adni, az is szíved joga, ha senkinek, semennyit.
-ezek nem szervezetek, hanem magán emberek, nyilván egy szülő mindent megtesz, ha kell, nyit egy számlát, amire lehet adakozni. Pisztolyt ő sem tart a fejedhez.
-az SMA is lehet, hogy olyan lesz, mint a többi másik gyermek betegség, ami tortúrával ugyan, de egy család megnyomorítása nélkül lesz gyógyítható. Csak még nem tartunk ott, még drága a gyógyszer, mert frissen fejlesztett vagy fejlesztés alatt van. Később egyre többet tudnak erről a betegségről is, most egyelőre ez van, ennyibe kerül, a saját gyereke élete viszont mindenkinek nagyon drága.
- kíváncsi vagyok, ha neked lenne ilyen beteg hozzátartozód, akkor is azt mondanád-e, hogy a neki gyűjtött pénz helyett támogassunk több beteget. Mindenkinek a sajátja fontos, az emberek pedig eldöntik, kinek adakoznak. Szerintem minden adakozás egy jó ügy, kivéve ha csalókról vagy ingyenélőkről van szó.
8
Mire alapozod ezt a feltételezést?
7
Igen,SMA-ra gondoltam. Koszonom szepen az ertelmes velemenyed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!