Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne végre elérni,...

Hogyan lehetne végre elérni, hogy az emberek ne szegjék meg a koronavírus elleni védekezésről szóló, nevetségesen egyszerű és lágy szabályokat?

Figyelt kérdés

A legnormálisabb megoldás minden nem-létszükségletű üzlet bezárása lenne és egész napos kijárási tilalom kb júniusig, így legalább nyártól már meglenne a megfelelő átoltottság és a vírus is eltűnhetne.

A szabályszegések száma napról napra nő, én igyekszem segíteni a rendőrök munkáját azzal, hogy felhívom a figyelmét azon parkokra vagy közterületekre, ahol maszk nélküli embert látok, hiszen csak a büntetésből értenek az ostoba szabályszegők.

A büntetések mértéke nagyon alacsony, legalább milliós tétel esetén elmenne a kedve az embereknek a maszk nélkül flangálásnak és kijárási tilalom megszegésének.

2021. márc. 10. 12:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha hozzám vagy a gyerekemhez odajössz a parkba maszkot követelve monoklival távozol.
2021. márc. 12. 03:12
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Már a "nevetségesen egyszerű és lágy szabályok" kifejezésnél tudtam, hogy csak provokáció.
2021. márc. 12. 08:15
 13/14 anonim válasza:
47%

Kedves Kérdező, szerintem a válaszokból megértetted a miértjét a dolgoknak :) Amikor érvényben voltak a szigorítások, én is gondolkoztam hasonló kérdéseken, majd hamar megértettem, hogy az emberi önzőség mindenekfelett fog állni...

Mióta nincs maszkhasználat a boltokban és sok helyen, szinte öröm nézni, ahogy az emberek túrják az orrukat (nem vicc), majd belekeni a fikáját a bolt polcaiba, imádom, ahogy a másik képébe köhög, tüsszent a sok idióta és még sorolhatnám... De persze ez nem zavar sokakat, csak a maszk volt borzalmas XD

Ja igen, mielőtt leb*szna itt a jó nép, hogy biztos azért mondom ezeket, mert nekem k*rva jó életem van, és egy unatkozó ripacs vagyok, szólok, hogy nem :D Engem is sok téren megviselt a kovid: sokan lettek a családban betegek, a kovid miatt majdnem elveszettem a munkám, nagyon sok tervemet nem tudtam a vírus okozta nehézségek miatt megvalósítani, mégis azt gondolom, hogy nem ördögtől való dolog volt felvenni a maszkot, meg megmosni a kezed, és otthon maradni este nem pedig egy téren ordítozni részegen.

Nyilván nem gondolom azt, hogy az egész gazdaságot le kéne állítani bármikor is a vírus miatt, de amit sok ember lehisztizett azon, hogy fel kellett venni a maszkot, meg este nem flangálni, az több volt, mint szánalmas.

2021. júl. 29. 09:24
 14/14 anonim ***** válasza:
#1 Teljesen egyetértek veled, másik meg, amit nem értek, hogy nem csak akkor kell mosni az embernek a kezét, amikor covid van... Előtte is kézfertőzlenítőztem, mert pénzzel dolgozom, akkor is hülyén néztek rám, most meg főleg, meg is kaptam, mikor látták, hogy: "De hát enyhítések vannak... " Mondom covid ide, covid oda, szeretem, ha tiszta a kezem.
2021. júl. 29. 13:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!