Létezik olyan globális adatbázis, amelyben (szinte) minden ember arca megtalálható digitális formában?
Globális tuti nincs. Nálunk mindenki képe benne van a rendszerben gondolom, akiről készült már digitális fotó személyihez kormányablakban.
De ezzel mire mész? Meghackeled a kormányt, hogy képeket nézegess, vagy mi?
Úgy. Más dolog, ha pl elkövetsz valamit, kérésre kiadják egymás közt azok az országok, akik között van ilyen megegyezés, de globális szerver mindenki képével "miért ne alapon" nincs. Minek nézegetné valaki az USA-ban a 70 éves Marika néni képét Salgótarjánból? :D
Ha van is valami nagyobb adatbázis, tegyük fel, hogy van EU-s, a sima dolgozók nem férnek hozzá. Nem vagyok magyar állampolgár, de itt élek rég, van lakcímkártyám, adókártyám, de magyar fényképes igazolványom nincs. Sokszor futottam már ebbe bele, problémáznak rajta mindig. Se a bank, se a kormányablak, se a bevándorlási hivatal nem lát rólam képet a rendszerben, ezt biztosan tudom. Pedig létezik, csak a szomszédban.
15
pl. az ENSZ vagy mas hasonlo szovetseg miatt. Esetleg NATO, Europol, Interpol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!